Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Baneocin unguent

23,20 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
11 lei
CURIER RAPID:
14.99 lei
Baneocin unguent
opiniile clientilor
Sandoz

Producător:


Sandoz

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

* Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online, prețul din farmacie putând varia.

Baneocin unguent

Prezentare : tub a 20 g unguent

Compozitie :

100 g unguent contin zinc bacitracina 25000 UI si neomicina 500000 UI sub forma de sulfat de neomicina si excipienti: lanolina anhidra, vaselina alba.

Indicatii terapeutice :
-Infectii bacteriene localizate ale pielii de exemplu : furuncule, carbuncule (numai dupa tratament chirurgical), foliculita barbiei, foliculita profunda, hidrosadenite supurative, periporita, paronichia.
-Infectii limitate ale pielii de tipul: impetigo contagios, ulcere infectate ale gambei, eczeme infectate secundar, plagi si taieturi infectate secundar, arsuri cu apa fierbinte, alte arsuri, post intervenţii chirurgicale de tipul chirurgiei plastice şi reparatorii, de exemplu transplant de tegument (atât profilactic cât şi sub formă de pansamente cu unguent).
- Dupa interventii chirurgicale majore sau minore: poate fi utilizat ca adjuvant în timpul îngrijirii postoperatorii. Aplicarea de feşe de tifon pe care s-a aplicat Baneocin unguent pot fi utile la pacientii cu plagi cu lipsă importanta de substanta (de exemplu infectii ale canalului urechii externe, rani, escare sau plagi chirurgicale lăsate să se vindece per secundam).
Contraindicatii :
Hipersensibilitate la bacitracina, neomicina, la alte antibiotice aminoglicozidice sau la oricare dintre excipientii produsului.
Leziuni extinse, severe ale pielii (deoarece absorbtia medicamentului poate determina ototoxicitate cu pierderea auzului).
Insuficienta renala severa.
Leziuni preexistente vestibulare sau/si cohleare.
Aplicarea la nivelul conductului auditiv extern, in caz de perforatie timpanica . Aplicarea la nivelul sanilor in timpul alaptarii.
Copii sub 2 ani.

Precautii :
In cazul utilizarii prelungite trebuie avuta in vedere posibilitatea aparitiei microorganismelor rezistente, in special a fungilor. In aceste cazuri, daca este indicat, se va utiliza tratament adecvat.
In cazul aparitiei reactiilor de hipersensibilitate sau suprainfectiei, tratamentul trebuie intrerupt.
Riscul aparitiei reactiilor de hipersensibilitate este crescut in cazul utilizarii indelungate (peste 8 zile), utilizarii in cazul dermatitelor cronice, mai ales in dermatita de staza sau utilizarii sub pansamente ocluzive.

Interactiuni :
In cazul absorbtiei sistemice, administrarea concomitenta de cefalosporine sau de alte aminoglicozide poate potenta nefrotoxicitatea.
Utilizarea concomitenta de diuretice, de tipul acidului etacrinic sau furosemidei, poate agrava, de asemenea, oto- si nefrotoxicitatea. La pacientii la care se administreaza narcotice, anestezice sau relaxante musculare, absorbtia Baneocin poate potenta blocada neuromusculara.

Atentionari speciale :
-La pacientii cu insuficienta hepatica sau/si renala, datorita cresterii riscului de reactii adverse, inaintea si in timpul tratamentului intensiv cu Baneocin se recomanda efectuarea de teste ale functiilor hepatica si renala si audiometrie.
-La pacientii cu otita medie cronica cu evolutie de lunga durata este necesara prudenta datorita posibilei ototoxicitati.
-La pacientii cu acidoza, miastenia gravis sau alte boli neuromusculare este necesara prudenta deoarece, daca are loc absorbtia necontrolata a substantelor active din Baneocin, poate sa apara blocada neuromusculara. Pentru antagonizarea acestei blocade pot fi utilizate calciul si neostigmina.
-Sarcina si alaptarea :
Neomicina, ca si toate antibioticele aminoglicozidice, traverseaza placenta. S-au descris aparitia de leziuni ale aparatului cohlear la fat, in cazul administrarii parenterale de doze mari la mama.
Deoarece este posibila absorbtia sistemica a substantelor active din Baneocin, nu se recomanda administrarea la gravide sau in timpul alaptarii, mai ales in aplicatii locale la nivelul sanilor.
-Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Baneocin nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare :
Doza recomandata atat la adulti cat si la copii este de 2 – 3 aplicaţii Baneocin unguent pe zi .
In cazul unui tratament local se recomanda sa nu se depaseasca doza de 1 g neomicina pe zi (corespunzatoare la 200 g pulbere cutanata sau unguent Baneocin) administrata pentru o perioada de timp de maxim 7 zile. In cazul repetării tratamentului, această doză trebuie redusă la jumătate.

Mod de administrare :
Unguentul se aplica in strat subtire pe zona de tratat; se poate acoperi cu un pansament.

Reactii adverse :
In aplicatii locale pe piele si leziuni deschise, Baneocin este in general bine tolerat.
Tratament prelungit poate determina aparitia de reactii de hipersensibilitate ca de exemplu eritem si uscaciune a pielii, eruptii cutanate si prurit.
De asemenea poate determina aparitia de reactii de hipersensibilitate incrucisata.
Reactiile de hipersensibilitate care se manifesta sub forma de eczeme de contact sunt extrem de rare.
In cazul utilizarii prelungite pot sa se dezvolte microorganisme rezistente, in special fungi.
La pacientii cu leziuni extinse ale pielii pot sa apara reactii adverse sistemice date de absorbtia substantelor active (de exemplu leziuni vestibulare si cohleare, nefrotoxicitate si blocada neuromusculara).

Supradozaj :
Daca produsul este administrat in cantitati mai mari decat cele recomandate, pot sa apara nefro si ototoxicitate datorita absorbtiei substantelor active.

Producator : Sandoz

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review