Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Escapelle contraceptiv oral

54,90 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
11 lei
CURIER RAPID:
14.99 lei
Escapelle contraceptiv oral
opiniile clientilor
Gedeon Richter

Producător:


Gedeon Richter

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

Escapelle contraceptiv oral
Escapelle este un contraceptiv oral de urgenta.
Acesta poate ajuta la prevenirea sarcinii daca este luat In primele 72 ore dupa ce a avut loc un contact sexual neprotejat, In conditii de lipsa de eficacitate a metodei contraceptive sau dupa utilizarea unei metode contraceptive care nu este considerata ca fiind sigura.
S-a estimat ca Escapelle previne 84% dintre sarcinile posibile, daca este administrat In primele 72 ore dupa ce a avut loc un contact sexual neprotejat.
Daca nu sunteti sigura ca mai stiti momentul In care a avut loc contactul sexual neprotejat sau daca acesta a avut loc cu mai mult de 72 ore Inainte, In cadrul aceluiasi ciclu menstrual, este posibil sa fi avut loc conceptia.
De aceea, administrarea Escapelle dupa un al doilea contact sexual poate sa fie lipsita de eficacitate In ceea ce priveste prevenirea sarcinii.
Escapelle nu este la fel de eficace ca o metoda contraceptiva obisnuita, cu administrare regulata.
Daca credeti ca aveti nevoie de o a doua administrare a contraceptivului de urgenta trebuie sa luati In considerare utilizarea unei metode contraceptive cu administrare pe termen Indelungat.

Compozitie:
Comprimatul Escapelle contine levonorgestrel, o substanta activa de sinteza cu activitate asemanatoare celei a hormonului luteal.
Un comprimat contine levonorgestrel 1,5 mg. Celelalte componente sunt: amidon de cartof, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, talc, lactoza monohidrat.

Administrare:
Comprimatul Escapelle poate fi utilizat In orice zi a ciclului menstrual.
Trebuie sa luati comprimatul nu mai tarziu de 72 ore dupa ce ati avut un contact sexual neprotejat.
Daca apar varsaturile In decurs de trei ore dupa ce ati luat comprimatul, trebuie sa luati imediat alt comprimat.
Dupa ce ati utilizat contraceptivul de urgenta se recomanda sa utilizati o metoda contraceptiva de bariera locala (de exemplu prezervativul) pana In momentul aparitiei urmatoarei sangerari menstruale.
Utilizarea Escapelle nu constituie o contraindicatie pentru continuarea contraceptiei hormonale cu administrare regulata.
Nu se recomanda administrarea Escapelle la copii.
Deoarece datele disponibile referitoare la utilizarea medicamentului de catre tinerele cu varsta sub 16 ani sunt foarte limitate, nu se recomanda administrarea la aceasta categorie de paciente, fara supraveghere medicala.

Daca luati mai mult decat trebuie din Escapelle:
Trebuie sa luati Escapelle In doza, felul si pe durata recomandata de catre medicul dumneavoastra.
Supradozajul poate determina greata si sangerare vaginala. ÃŽn acest caz adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Nu luati Escapelle :
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la substanta activa levonorgestrel sau la oricare dintre celelalte componente ale Escapelle.
- daca suferiti de insuficienta hepatica severa.
- daca sunteti gravida.

Aveti grija deosebita cand utilizati Escapelle :
- daca dumneavoastra ramaneti gravida chiar dupa ce ati luat acest medicament, este important sa va adresati medicului dumneavoastra.
Nu exista dovezi conform carora Escapelle dauneaza copilului care se dezvolta In uterul dumneavoastra, dar se poate ca medicul dumneavoastra sa verifice daca sarcina nu este ,,ectopica” (caz In care copilul se dezvolta undeva In afara uterului).
Aceasta atentionare este deosebit de importanta pentru dumneavoastra daca aveti durere abdominala severa sau daca ati mai avut Inainte o sarcina ectopica, vi s-a efectuat o interventie chirurgicala la nivelul trompelor uterine sau ati avut boala inflamatorie pelvina.
- Trebuie evaluata posibilitatea de administrare a Escapelle la pacientele cu tulburare a functiei hepatice.
- Bolile care se manifesta cu malabsorbtie severa, cum ar fi boala Crohn, poate afecta eficacitatea Escapelle.
- Nu se recomanda administrarea repetata In cadrul unui ciclu menstrual datorita posibilitatii de aparitie a tulburarilor acestui ciclu.
- Dupa ce ati luat Escapelle, este important sa faceti o programare la medicul dumneavoastra pentru a-l Intreba despre ce metode contraceptive cu administrare regulata sunt adecvate pentru a le utiliza.
Desi majoritatea la majoritatea femeilor urmatoarea sangerare menstruala apare la momentul obisnuit, la unele aceasta va apare mai tarziu sau mai devreme decat momentul obisnuit.
Daca nu observati aparitia sangerarii menstruale In interval de 5 zile sau daca apare la momentul obisnuit dar are aspect anormal sau daca credeti ca sunteti gravida (va simtiti rau, aveti greata, varsaturi, angorjare a sanilor, etc.) trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra.

Ambalare:
Cutie cu un comprimat.
Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review