Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Tinctura de Ienupar 50ml Dacia Plant
Cod produs: A103872

8,50 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
11 lei
CURIER RAPID:
14.99 lei
Tinctura de Ienupar 50ml Dacia Plant
opiniile clientilor
Dacia Plant

Producător:


Dacia Plant

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

Tinctura de Ienupar 50ml Dacia Plant

Descriere

Ienuparul face parte din familia Cupressaceae, fiind un arbust conifer, rasinos, spontan, cu frunze aciculare, cu o dunga alba pe fata si verzi-închis pe dos. Fructele se prezinta ca niste bobite, de culoare negru-albastrui, aromate, cu gust usor dulceag. Creste la altitudini de 700-1500m, la marginea padurilor si poienelor, în pasuni, coline si zone muntoase. Rezistent la ger si la seceta, prefera locurile luminoase. Se mai numeste archis, boabe de brad, bradisor, brazi pitici, cetina, feniar, ienuper, inibahar, jinept, jip mic, etc.

Compozitie

ulei volatil (alcatuit din α si β-pinen, camfen, sabinen, limonen, α-terpineol, geraniol, eudesmol), diterpene (acid comunic, acid isocomunic, acid isopimaric, xantoperol), flavonoide (quercitina), biflavonoide (bilobetina, cupresuflavona), acid isocupresic, α si β-cedren, taninuri, un principiu amar (juniperina), lactone, pectine, rezine, etc.

Administrare

Actiuni
diuretic, antiseptic urinar, intestinal si respirator, antiinflamator, analgezic, depurativ bronhodilatator, stomahic, carminativ, hipoglicemiant, sudorific.

Indicatii
se utilizeaza ca adjuvant în: edeme, afectiuni ale tractului urinar (infectii urinare, litiaza renala), afectiuni digestive (infectii gastro-intestinale, enterite, enterocolite, colite de fermentatie, dispepsie, flatulenta, anorexie), hepatite epidemice, bronsite acute si cronice, reumatism, artrite, guta.

Administrare
Se ia, de regula, câte o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar), de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

A nu se depasi cure de 6 saptamâni consecutive.

Contraindicatii
insuficienta renala, sarcina, alaptare, alergie la ienupar.

Precautii
ÃŽn caz de nefrita acuta, cronica si nefroza se administreaza numai la recomandarea medicului.
În unele cazuri, tinctura de ienupar se poate dovedi iritanta pentru epiteliul renal, putând da usturimi si dureri în aceasta zona (cu risc de hematurie si albuminurie). În acest caz se întrerupe administrarea.

EFECTE ADVERSE:
poate produce iritatii la nivelul mucoaselor.

SUPRADOZARE:
Supradozarea poate produce toxicitate renala si hepatica. La nivel renal, simptomele supradozajului se manifesta prin: leziuni renale, insuficienta renala, albuminurie, hematurie, urina violacee. Alte simptome care pot apare sunt: tahicardie, hipertensiune arteriala, convulsii, metroragie.
 

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review