Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Tinctura de Mesteacan 50ml Dacia Plant
Cod produs: A103880

8,50 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
11 lei
CURIER RAPID:
14.99 lei
Tinctura de Mesteacan 50ml Dacia Plant
opiniile clientilor
Dacia Plant

Producător:


Dacia Plant

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

Tinctura de Mesteacan 50ml Dacia Plant

Descriere

Mesteacanul face parte din familia Betulaceae, fiind un arbore foios, heliofil, cu trunchiul subtire, acoperit de o scoarta alba, care are o longevitate de aproximativ 100 de ani. Creste în regiunile de deal si de munte, ajungând pâna la altitudini de 1550 m, fiind întâlnit pe coastele însorite si în raristile de padure. Raspândit în Europa si nord-estul Asiei, mesteacanul este un copac rezistent atât la gerurile puternice cât si la arsita de vara. În Roma antica era un simbol al puterii si autoritatii. În medicina traditionala se utilizeaza pentru actiunea diuretica. Se mai numeste mastacân, mesteacan alb sau mestecan.

Compozitie

saponozide triterpenice de tip lupeolic (betulinol, acid betulinic, acid platanic, aldehida betulinica, betulinat de metil), taninuri, flavone (hiperozida si glicozide ale quercetolului, kaempferolului si miricetinei), heterozide ale linaloolului (betulalbozidele A si B), ulei volatil (alcatuit din α-copaen, germacren-D, δ-cadinen, α si β-betulinol, α si β-cariofilen, salicilat de metil), acizi fenolici (cafeic si clorogenic), heterozide fenolice (monotropitozida si betulozida), steroli, acizi grasi (linoleic si linolenic), vitamina C, oligoelemente (Na, K, Cu, Ca, Mn, Fe), etc.

Administrare

Actiuni
INTERN:
diuretic (cu eliminare de acid uric), antilitiazic (dizolva calculii urinari), antibacterian, diaforetic, febrifug, hipocolesterolemiant, antiinflamator.

EXTERN:
antiinflamator, antiseptic, tonic capilar, stimuleaza cresterea parului.

Indicatii
INTERN:
se utilizeaza ca adjuvant în: edeme, litiaza urinara, guta, infectii urinare (cistite si nefrite cronice), hipercolesterolemie, stari febrile, reumatism, artrite.

EXTERN:
se utilizeaza ca adjuvant în: matreata si caderea parului.

Administrare
INTERN:
Câte o lingurita de tinctura diluata în 100ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, înainte de mese.

EXTERN:
Se frictioneaza pielea capului cu tinctura de 2-3 ori pe saptamâna.

Contraindicatii
sarcina, alergie la mesteacan.

Precautii
În doze mari (peste 300ml de tinctura) mesteacanul este toxic, producând tulburari digestive (dureri violente abdominale, inflamatii intestinale, anorexie).

Observatii
În cazul infectiilor urinare se recomanda asocierea cu tinctura de ienupar, în proportii egale.
 

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review