Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Tinctura de Muguri de Plop Dacia Plant
Cod produs: A103888

8,50 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
11 lei
CURIER RAPID:
14.99 lei
Tinctura de Muguri de Plop Dacia Plant
opiniile clientilor
Dacia Plant

Producător:


Dacia Plant

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

* Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online, prețul din farmacie putând varia.

Tinctura de Muguri de Plop Dacia Plant

Descriere

Plopul face parte din familia Salicaceae, fiind un arbore foios cu tulpina deseori curbata, care atinge înaltimi de 30-35 m, având o longevitate de 300-400 de ani. Denumirea stiintifica provine din latinescul ''populus'' care înseamna popor. Creste în regiunile de câmpie, în poieni, dealuri joase, lunci, precum si în regiunile montane. Mugurii de plop reprezinta partea embrionara, nedezvoltata a ramurilor, ei fiind utilizati în scopuri medicinale în practica terapeutica, pentru tratarea diverselor boli. Se recolteaza de la sfârsitul lunii februarie si pâna la începutul lunii aprilie.

Compozitie

derivati ai alcoolului salicilic (salicozida, populozida si salicilpopulozida), flavone (pinocembrol, pinostrobol si crisol), ulei volatil (alcatuit din α, β, γ-betulenol, humulen si α- cariofilen), taninuri, saponozide, rezine, etc.

Administrare

Actiuni
INTERN:
analgezic, antipiretic, antiinflamator, antiseptic respirator si urinar, diuretic (cu eliminare de acid uric), expectorant.

EXTERN:
cicatrizant, antiseptic, analgezic, antiinflamator.
Indicatii
INTERN:
se utilizeaza ca adjuvant în: infectii respiratorii (traheite, bronsite), gripa, amigdalita, dureri de cap, stari febrile, infectii urinare, guta, reumatism, boli articulare.

EXTERN:
se utilizeaza ca adjuvant în: rani superficiale, arsuri usoare (de gradul I), hemoroizi, acnee, eczeme infectioase.

Administrare
INTERN:
Se ia, de regula, câte o lingurita de tinctura diluata în 100ml de apa (jumatate de pahar) de 4 ori pe zi, înainte de mese.

EXTERN:
-în rani superficiale si arsuri usoare se fac badijonari cu solutia diluata, care se obtine prin adaugarea unei lingurite de tinctura la 100ml de apa (jumatate de pahar);
-în eczeme infectioase si hemoroizi se aplica local comprese cu solutia diluata, obtinuta dupa modul prezentat anterior;
-în acnee se sterge tenul cu tinctura de muguri de plop.

Contraindicatii
sarcina, alergie la muguri de plop.

Observatii
ÃŽn infectii respiratorii se poate asocia cu tinctura de cimbru si tinctura de patlagina, pentru potentarea efectului terapeutic.
ÃŽn infectii urinare se poate asocia cu tinctura de ienupar pentru potentarea efectului terapeutic.
 

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review