Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Tinctura de Rasina 50ml Dacia Plant
Cod produs: A103891

8,50 Lei

produs indisponibil
Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
11 lei
CURIER RAPID:
14.99 lei
Tinctura de Rasina 50ml Dacia Plant
opiniile clientilor
Dacia Plant

Producător:


Dacia Plant

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

Tinctura de Rasina 50ml Dacia Plant

Descriere

Tinctura de rasina se obtine din rasina de pin, care reprezinta exudatul recoltat în urma inciziilor provocate în scoarta speciilor de pin. Pinul face parte din familia Pinaceae, fiind un arbore conifer, rasinos, care creste la altitudini cuprinse între 260 si 1600 m. El poate ajunge la 25m în înaltime si are o durata de viata remarcabila, cuprinsa între 150 si 300 de ani. Rasina este o substanta secretata de arbore în scop de protectie împotriva daunatorilor, cicatrizare si refacere a zonelor lezate, dar si pentru regenerare. Proprietatile sale remarcabile sunt cunoscute în medicina traditionala de sute de ani, rasina de pin fiind folosita atât în uz intern cât si extern sub forma de tinctura, cataplasme sau unguente.

Compozitie

acizi rezinici (dextrosapinic, α si β-pimaric), principii amare, ulei volatil (alcatuit din α si β-pinen, Δ3-caren, β-felandren), etc.

Administrare

Actiuni
INTERN:
antiseptic respirator, antiinflamator, antiseptic urinar si intestinal, expectorant, antitusiv.

EXTERN:
cicatrizant, antiseptic, antireumatic, vulnerar, regenerant epitelial.

Indicatii
INTERN:
se utilizeaza ca adjuvant în: tuse, bronsita acuta si cronica, amigdalite, faringite, traheite, cistite, cistite hemoragice, infectii renale, infectii intestinale, colita de fermentatie.

EXTERN:
se utilizeaza ca adjuvant în: rani superficiale, arsuri usoare (de gradul I), eczeme infectioase uscate.

Administrare
INTERN:
-în bronsite, traheite si tuse se ia o lingurita de tinctura amestecata cu o lingura cu miere de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol;
- în amigdalite, faringite si dureri de gât se prepara un amestec din 2 lingurite de tinctura si 3 linguri de miere, din care se ia câte o lingurita de 5-6 ori pe zi, cu 15min. înaintea mesei;
-în cistite, cistite hemoragice si infectii renale se ia o lingurita de tinctura diluata în 100ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, în cure de minim 14 zile;
-în infectii intestinale si colita de fermentatie se ia o lingurita de tinctura diluata în 100ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, timp de minim 3 saptamâni.

EXTERN:
Se fac tamponari locale cu solutia diluata, obtinuta prin adaugarea unei lingurite de tinctura la 100ml de apa (jumatate de pahar).

Contraindicatii
sarcina, alergie la rasina, alergie la pin.

 

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review