Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Tinctura de Valeriana 50ml Dacia Plant
Cod produs: A103907

8,50 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
11 lei
CURIER RAPID:
14.99 lei
Tinctura de Valeriana 50ml Dacia Plant
opiniile clientilor
Dacia Plant

Producător:


Dacia Plant

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

Tinctura de Valeriana 50ml Dacia Plant

Descriere

Valeriana face parte din familia Valerianaceae, fiind o planta cunoscuta înca din antichitate. Grecii si romanii o foloseau ca sedativ si anxiolitic, iar Hypocrate utiliza planta ca remediu împotriva insomniei. Denumirea stiintifica a plantei ''Valeriana'' provine din verbul latin ''valere'' care înseamna ''a fi sanatos''. În medicina populara româneasca, valeriana este considerata planta magica deoarece alunga demonii, ielele si toate spiritele rele, motiv pentru care se utilizeaza în stari de ratacire a mintii, posesie demoniaca sau halucinatii. În medicina ayurvedica se foloseste pentru tratarea isteriei si a nevrozelor. Se mai numeste odolean, navalnic, iarba-mâtului, iarba-pisicii, etc.

Compozitie

ulei volatil (alcatuit din α-pinen, limonen, camfen, valerianol, valerenal, valeranona), valepotriati (valtrat, izovaltrat, acevaltrat, didrovaltrat), alcaloizi de tip actinidinic (actinidina, valerianina, α-metil-pirilcetona), flavonoide, acizi organici (cafeic, clorogenic, valerianic si izovalerianic), taninuri, steroli, enzime, etc.

Administrare

Actiuni
sedativ asupra sistemului nervos central si asupra inimii, anxiolitic, antidepresiv, tranchilizant, timoleptic, spasmolitic de tip papaverinic, anticonvulsivant, narcotic, hipotensiv, antipiretic, anestezic local.

Indicatii
se utilizeaza ca adjuvant în: tensiune nervoasa, insomnii, depresii, anxietate, tulburari emotionale, tulburari afective, atacuri de panica, nevroze, ticuri nervoase, convulsii febrile, epilepsie, contractii spasmodice nervoase, afectiuni cardiovasculare care apar pe fond nervos (aritmii, ischemie si nevroze cardiace, angina pectorala, hipertensiune arteriala), gastrite hiperacide si ulcer gastric care apar pe fond de stress, spasme gastro-intestinale, colici hepato-biliare, ciclu menstrual dureros, tulburari de menopauza, tremuraturi de diverse etiologii, crize astmatice, tuse convulsiva, febra intermitenta.

Administrare
Se ia, de regula, câte o lingurita de tinctura diluata în 100ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Contraindicatii
sarcina, alaptare, alergie la valeriana.

Precautii
Utilizarea excesiva a tincturii de valeriana poate produce scaderea capacitatii de concentrare si lentoare mentala.
 

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review