Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Tonic capilar Dacia Plant 50ml
Cod produs: A103909

10,90 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
11 lei
CURIER RAPID:
14.99 lei
Tonic capilar Dacia Plant 50ml
opiniile clientilor
Dacia Plant

Producător:


Dacia Plant

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

* Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online, prețul din farmacie putând varia.

Tonic capilar Dacia Plant 50ml

Descriere

Parul a fost întotdeauna considerat o podoaba care trebuie protejata si mentinuta în conditii optime. Astazi, pe lânga impactul estetic, parul da indicii despre stilul de viata si, în egala masura, despre starea noastra de sanatate. Cele mai întâlnite afectiuni ale scalpului sunt datorate factorilor de natura infectioasa, în special micotici (pilomicoze), rarefierii sau pierderii parului (alopecii).
Specialistii Dacia Plant au realizat o formula eficienta atât pentru tratarea afectiunilor care apar la acest nivel cât si pentru pastrarea starii de sanatate si stralucire a parului.

Compozitie

ARDEI IUTE (Capsicum annuum)
Ardeiul iute este o planta originara din zonele tropicale ale Americii de Sud, unde se cultiva de mii de ani. În compozitia sa au fost identificate: capsaicinoide (capsaicina si dihidrocapsaicina), carotenoide (capsantina, capsorubina, β-caroten), capsianozide, vitamine (A si C) si oligoelemente (Ca, Na, Zn, Mn, Cu), substante bioactive cu actiune revulsiva, stimulenta a circulatiei periferice, antiseptica, antiinflamatoare si tonic capilara, care favorizeaza cresterea parului.

BRUSTURE (Arctium lappa)
Brusturele este o planta care în Evul Mediu era utilizata pentru tratarea tumorilor canceroase. În compozitia plantei au fost identificate: arctiina, arctiol, arctinal, lapafeni, daucosterol, mataresinol, arctiopicrina si petastilona, substante bioactive cu actiune antiseboreica, care stimuleaza cresterea parului.

URZICÄ‚ (Urtica dioica)
În fitoterapie urzica este una din principalele surse de vitamine si minerale esentiale organismului. Planta contine: carotenoide (β-caroten, xantofila, violaxantina), flavone, taninuri, amine (histamina, serotonina, acetilcolina), acizi organici (cafeic, clorogenic, ferulic), oligoelemente (P, K, Ca, Mg, Fe, S), vitamine (A, B1, B2, C, E si K), fosfolipode (betaina, colina, lecitina) si fitohormoni, substante bioactive cu actiune revulsiva, tonic capilara, cicatrizanta, hemostatica si antiseptica care permit adminstrarea plantei ca adjuvant în caz de matreata, caderea parului, alopecie si afectiuni cutanate (acnee, seboree, eczeme, psoriazis).

PROPOLIS
Propolisul este un produs apicol care prin compozitia sa bogata în flavonoizi si acid ferulic, prezinta proprietati antimicrobiene (fiind bactericid asupra germenilor Gram pozitivi si bacteriostatic asupra germenilor Gram negativi), antivirale (inhibând multiplicarea virusurilor), antimicotice, antiinflamatoare, având în acelasi timp si actiune cicatrizanta si trofica locala. Datorita acestor proprietati, propolisul este utilizat ca adjuvant în afectiuni cutanate (micoze, eczeme infectioase) si caderea parului.

MESTEACÄ‚N (Betula pendula)
Mesteacanul este un arbore foios, cu scoarta alba care creste pâna la altitudini de 1550m. Planta contine: saponozide triterpenice (betulinol, acid betulinic, acid platanic), taninuri, flavone, monotropitozida, betulozida, ulei volatil si oligoelemente (Na, K, Cu, Ca, Mn, Fe), substante bioactive cu actiune antiinflamatoare, antiseptica, tonic capilara care stimuleaza cresterea parului.

LAVANDÄ‚ (Lavandula officinalis)
Lavanda este o planta care în antichitate era utilizata ca parfum de baie si antiseptic. Planta contine: ulei volatil (alcatuit din α si β-pinen, camfen, δ-caren, cis si trans-ocimen, geraniol, camfor), acizi triterpenici (ursolic si oleanolic), flavone si acid rozmarinic, substante bioactive cu actiune cicatrizanta, antimicotica si antimicrobiana, care permit administrarea plantei ca adjuvant în afectiuni cutanate (infectii si micoze), matreata si caderea parului.

MUÅžEÅ¢EL (Matricaria chamomilla)
Musetelul este o planta utilizata din vremurile cele mai îndepartate pentru vindecarea diferitelor boli. În compozitia sa au fost identificate: un ulei volatil (alcatuit din chamazulena, α- bisabolol, farnesen, farnesol), proazulene (matricina, matricarina), flavonoide (apigenina, luteolina), acizi fenolici (cafeic, clorogenic, vanilic) si carotenoide, substante bioactive cu actiune antiinflamatoare, cicatrizanta, antibacteriana, antimicotica si tonic capilara (tonifica radacina si firul de par caruia îi confera stralucire, fiind eficient în special pentru parul blond si saten).

Administrare

Actiuni
tonic capilar, trofic local, stimulent al circulatiei periferice, antiseboreic, antibacterian, antimicotic, antieczematos, antipruriginos, antiinflamator, cicatrizant, stimuleaza cresterea parului.

Indicatii
se utilizeaza ca adjuvant în: alopecie, caderea parului, matreata, seboree si prurit la nivelul pielii capului, micoze, eczeme.

Administrare
EXTERN:
Se aplica local si se frictioneaza pielea capului cu produsul Tonic capilar, dupa care se lasa timp de 30min., iar apoi se spala capul cu sampon. Se recomanda 2-3administrari pe saptamâna.

Contraindicatii
alergie la oricare din componentele produsului.

Precautii
Persoanele care au pielea capului uscata sau foarte sensibila nu vor aplica acest preparat nediluat. În acest cazuri, însa, este foarte utila folosirea “samponului natural”, cu galbenus de ou, a carui reteta a fost data mai sus.

Observatii
Practica a pus în evidenta ca sampoanele, oricât de mediatizate ar fi, provoaca slabirea firului de par, este recomandat sa renunte la acestea, spalarea facându-se cu amestecul de galbenus cu tonic. În cazul în care nu se poate renunta la sampon se recomanda folosirea unuia mai blând (pentru copii eventual).
 

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review