Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Având in vedere contextul epidemiologic actual și în conformitate cu măsurile dispuse de Ministerul Sănătății în vederea prevenirii infecției cu COVID-19, vă informăm că, având in vedere că Farmacia Rodica este farmacie cu circuit deschis și asigură accesul populației la tratament cu medicamente la sediul din Botosani, este posibil ca livrarea comenzilor online sa sufere întârzieri de 5-10 zile. Vă mulțumim pentru intelegere!
Emocalm 60 comprimate Dacia Plant
Cod produs: X07048

12,90 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
12 lei
CURIER RAPID:
18.50 lei
Emocalm 60 comprimate Dacia Plant
opiniile clientilor
Dacia Plant

Producător:


Dacia Plant

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

* Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online, prețul din farmacie putând varia.

Emocalm 60 comprimate Dacia Plant

Descriere

Emotiile sunt reactii afective de intensitate medie si durata relativ scurta, care oglindesc atitudinea individului fata de realitate. Psihologul american Paul Ekman clasifica emotiile In 4 mari grupe: mania, tristetea, frica si bucuria. Fiecare din acestea pot Imbraca diferite nuante cu diferite grade de intensitate, In functie de predispozitia psihica si temperamentala, acestea din urma putand determina comportamentul general al persoanei In diferite conjuncturi. Emotiile negative genereaza perturbari mai mult sau mai putin grave cu efecte nocive asupra organismului, putand provoca: dureri de cap, insomnie, stres, boli cardiovasculare, ulcer gastric, etc., iar In cazul persistentei pe perioade lungi de timp pot genera depresii, stari de anxietate, atacuri de panica, nevroze, psihoze, modificari de comportament, etc.
Produsul EMOCALM reprezinta un amestec de plante cu actiune psihostabilizanta si sedativa, fiind recomandat In tulburari emotionale de diverse origini, de intensitate medie, ajutand astfel organismul sa faca fata stresului cotidian.

Compozitie

Plante: sunatoare (100mg), valeriana (50mg), roinita (100mg), lavanda (100mg), ulei esential de portocal (5mg).

Ingrediente inactive: lactoza, celuloza microcristalina, aerosil.

SUNÄ‚TOARE (Hypericum perforatum) Sunatoarea este una dintre cele mai folosite plante pe plan mondial, datorita actiunii sale anxiolitice si antidepresive. Principalele substante bioactive raspunzatoare de aparitia efectului farmacodinamic sunt: hipericina, pseudohipericina, flavonozide (hiperozida, rutozida, izoquercitrozida) si xantone. Alte proprietati: hepatoprotector, coleretic, colagog, stimulent al functiilor hepatice, antispastic, antiinflamator, astringent, antidiareic.

VALERIANĂ (Valeriana officinalis) Valeriana este o planta cunoscuta si folosita Inca din antichitate In tratamentul insomniei si anxietatii. În compozitia sa au fost identificati: valepotriati (valtrat, izovaltrat, acevaltrat, didrovaltrat), ulei esential (alcatuit din α-pinen, limonen, camfen, valeranona) si acizi organici (valerianic si izovalerianic), substante bioactive raspunzatoare de actiunea sedativa (asupra sistemului nervos central si asupra inimii), antidepresiva, anxiolitica, tranchilizanta, timoleptica, narcotica, antispastica, anticonvulsivanta si hipotensiva.

ROINIŢĂ (Melissa officinalis) Roinita este o planta utilizata In medicina traditionala ca remediu pentru reglarea psiho-emotionala, normalizarea functiei cardiace si ameliorarea proceselor cognitive. Roinita contine: un ulei esential (alcatuit din citronelal, geranial, neral, cis si trans-ocimen, β-cariofilen), acizi polifenolcarboxilici (cafeic, clorogenic, rosmarinic), acizi triterpenici (ursolic si oleanolic) si flavonozide (derivati ai luteolinei si kaempferolului), substante bioactive cu actiune sedativa, reglatoare psiho-emotionala si de stimulare a memoriei. Planta mai prezinta proprietati antispastice, antiinflamatoare, analgezice si imunomodulatoare.

LAVANDĂ (Lavandula angustifolia) Lavanda este o planta utilizata In medicina budista si tibetana pentru tratarea psihozelor si a nebuniei, iar In Europa si America se Intrebuinteaza pentru combaterea anxietatii si a insomniei. Planta contine: un ulei esential (alcatuit din α si β-pinen, camfen, δ-caren, cis si trans-ocimen, geraniol, camfor), acizi triterpenici (ursolic si oleanolic), cumarine (cumarina, herniarina, umbeliferona), furanocumarine (xantotoxina), flavone (luteol) si acid rozmarinic, substante bioactive cu actiune anxiolitica, sedativa, hipnotica si antidepresiva. Lavanda mai prezinta proprietati: antispastice, analgezice, hipotensive, coleretice, diuretice, antifungice (asupra Candida albicans) si antitumorale.

ULEI ESENŢIAL DE PORTOCAL (Aurantii aetheroleum) Uleiul esential de portocal (alcatuit din limonen, terpinolen, α-terpineol, nerol, geraniol, citronelol) prezinta actiune sedativa, antispastica si antiinflamatoare. Datorita acestor proprietati uleiul de portocal poate fi utilizat ca adjuvant In stari de nervozitate, anxietate si neliniste.

Administrare

Actiuni
ACÅ¢IUNI MAJORE:
calmant, sedativ, antidepresiv, anxiolitic, stabilizant psihoemotional, timoleptic.

ALTE ACÅ¢IUNI:
inductor al somnului, stimulent al memoriei, antispastic.

Indicatii
se utilizeaza ca adjuvant In: distonii neuro-vegetative, depresie, anxietate, atacuri de panica, insomnie, afectiuni cardiovasculare pe fond nervos (hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, aritmii cardiace), sindrom hyperkinetic cardiovascular, gastrite sau ulcer gastric ce apar pe fond de stres, spasme digestive, biliare sau urinare.

Administrare
Adulti si tineri peste 14 ani: cate 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, Inaintea mesei.
Copii Intre 10 si 14 ani: cate 1/2-1 comprimat de 3 ori pe zi, Inaintea mesei.
0Copii sub 10 ani: se administreaza cu avizul medicului, In functie de varsta si greutate.

ÃŽn caz de insomnie se administreaza cate 2 cpr. seara, cu o ora Inainte de culcare.

Comprimatele se Inghit cu apa sau se sfarama In gura (absorbtia substantelor bioactive este mult mai rapida). ÃŽn dificultati de Inghitire, comprimatele se pot rupe In doua.

Contraindicatii
sarcina, alaptare, alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranta la lactoza.

 

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review