Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Nurofen Express Forte 400mg 20 capsule
Cod produs: X07634

34,40 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
12 lei
CURIER RAPID:
14.99 lei
Nurofen Express Forte 400mg 20 capsule
opiniile clientilor
Reckitt Benckiser

Producător:


Reckitt Benckiser

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

* Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online, prețul din farmacie putând varia.

Nurofen Express Forte 400mg 20 capsule
1. CE ESTE NUROFEN EXPRESS FORTE ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ 
 
Ibuprofen aparţine unui grup de medicamente numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).  Aceste medicamente asigură o ameliorare a durerii şi febrei prin modificarea modului în care organismul răspunde la acestea. 
 
Nurofen Express Forte se utilizează la adulţi şi adolescenţi cu greutate corporală mai mare de 40 kg (cu vârsta de 12 ani şi peste) pentru tratamentul simptomatic al: 
• durerilor uşoare până la moderate, cum sunt durerile de cap, durerile menstruale, durerile dentare 
• febrei şi durerii asociate cu răceala obişnuită
 
2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI NUROFEN EXPRESS FORTE 
Nu luaţi Nurofen Express Forte dacă: 
• sunteţi alergic la ibuprofen, ponceau 4R (E124) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament 
• aţi prezentat vreodată dificultăţi la respiraţie, astm bronşic, umflare, urticarii sau v-a curs nasul după utilizarea acidului acetilsalicilic sau a altor medicamente asemănătoare pentru tratamentul  durerii (AINS)
• aveţi (sau aţi avut două sau mai multe episoade de) ulcer sau hemoragie gastric(ă)/duodenal(ă)  (ulcer peptic). 
• aţi avut hemoragie sau perforaţie gastrointestinală atunci când aţi luat AINS (medicamente antiinflamatorii nesteroidiene) 
• aveţi afecţiuni de formare a sângelui de cauză necunoscută 
• aveţi o tendinţă de sângerare (hemoragie) necontrolată sau afecţiuni de coagulare a sângelui 
• aveţi insuficienţă hepatică severă, insuficienţă renală severă sau insuficienţă cardiacă severă. 
• sunteţi în ultimele trei luni de sarcină (vezi pct. „Sarcina şi alăptarea”). 
• prezentaţi o stare gravă de deshidratare (provocată de vărsături, diaree sau aport insuficient de lichide). 
• aveţi hemoragie la nivelul creierului (hemoragie cerebrovasculară) sau alte hemoragii active. 
 
Nu se administrează adolescenţilor cu o greutate corporală sub 40 kg sau copiilor cu vârsta sub 12 ani. 
 
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Nurofen Express Forte dacă: 
• aveţi lupus eritematos sistemic (LES) sau boală mixtă de ţesut conjunctiv (afecţiuni ale sistemului imunitar care provoacă dureri de articulaţii, erupţii trecătoare pe piele şi febră). 
• aveţi o afecţiune ereditară de formare a sângelui (porfirie intermitentă acută) sau probleme de coagulare a sângelui. 
• aveţi sau aţi avut vreodată o boală a intestinelor (colită ulcerativă sau boală Crohn). 
• aţi avut vreodată tensiune arterială mare şi/sau insuficienţă cardiacă. 
• aveţi afectată (redusă) funcţia rinichilor. 
• aveţi probleme cu ficatul. 
• vi s-a efectuat recent o intervenţie chirurgicală majoră. 
• aveţi sau aţi avut astm bronşic sau boală alergică, deoarece pot apărea dificultăţi la respiraţie. 
• aveţi febra fânului, polipi nazali sau afecţiuni respiratorii obstructive cronice, deoarece există un risc crescut de reacţii alergice. Reacţiile alergice se pot prezenta sub forma unor crize de astm bronşic (aşa numitul astm bronşic indus de analgezice), umflare a pielii (edem Quincke) sau o erupţie trecătoare pe piele. 
• luaţi alte medicamente care pot creşte riscul de ulceraţie sau de hemoragie, cum sunt corticosteroizi administraţi oral, medicamente pentru subţierea sângelui (cum este warfarina), inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente pentru depresie) sau anti-agregante plachetare cum este acidul acetilsalicilic. 
 
Alte atenţionări 
• Utilizarea prelungită de medicamente pentru tratamentul durerilor de cap poate duce la înrăutăţirea acestora. Dacă vi se întâmplă sau suspectaţi această situaţie, trebuie să încetaţi să luaţi Nurofen Express Forteşi să vă adresaţi medicului dumneavoastră. 
• Medicamentele precum Nurofen Express Forte pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral. Orice risc este mai probabil în cazul administrării de doze mari şi în cazul tratamentului prelungit. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului (3 zile pentru febră şi 4 zile pentru durere). 
• Dacă aveţi probleme ale inimii, dacă aţi avut accident vascular cerebral sau dacă credeți că aţi putea prezenta riscuri din aceste puncte de vedere (de exemplu dacă aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat sau valori mari ale colesterolului sau dacă sunteţi fumător), trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul. 
• Trebuie să evitaţi să luaţi Nurofen Express Forte dacă aveţi vărsat de vânt (varicelă). 
• Atunci când se utilizează Nurofen Express Forte pe o perioadă mai îndelungată de timp, trebuie efectuate verificări regulate ale funcţiilor ficatului, rinichilor şi sângelui. 
• Utilizarea de Nurofen Express Forte în combinaţie cu alte AINS, inclusiv inhibitori specifici ai ciclooxigenazei-2, poate creşte riscul de reacţii adverse şi trebuie evitată
• Utilizarea a mai mult de un medicament pentru tratamentul durerii poate creşte riscul unor probleme grave ale rinichilor şi trebuie evitată.
Riscul creşte şi mai mult prin deshidratare. 
 
Reacţiile adverse se reduc la minimum utilizând doza minimă eficace, pentru cea mai scurtă perioadă de timp. Persoanele în vârstă prezintă risc crescut de reacţii adverse. 
 
Adresaţi-vă medicului înainte de a utiliza Nurofen Express Forte dacă oricare dintre situaţiile de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră. 
 
Utilizarea altor medicamente 
Ce trebuie să evitaţi atunci când luaţi alte medicamente? 
Unele medicamente anticoagulante (împotriva coagulării sângelui) (de exemplu acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina), unele medicamente împotriva tensiunii arteriale mari (inhibitori ai ECA, de exemplu captopril, medicamente cu proprietăţi de blocare a beta-receptorilor, antagonişti ai angiotensinei II) şi chiar şi alte medicamente pot influenţa sau pot fi influenţate de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare, solicitaţi întotdeauna sfatul unui medic înainte de a utiliza ibuprofen împreună cu alte medicamente. 
Nu luaţi acest medicament dacă utilizaţi acid acetilsalicilic în doze zilnice de peste 75 mg. 
Dacă urmaţi tratament cu o doză mică de acid acetilsalicilic (până la 75 mg zilnic) discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luaţi Nurofen Express Forte. 
 
Utilizarea Nurofen Express Forte împreună cu alimente şi băuturi 
Înghiţiţi capsulele cu apă. Se recomandă ca pacienţii cu stomac sensibil să utilizeze Nurofen Express Forte împreună cu alimente. Apariţia unor reacţii adverse, cum sunt cele care afectează sistemul gastrointestinal este mai probabilă atunci când se consumă alcool etilic în acelaşi timp cu administrarea de Nurofen Express Forte. 
 
Sarcina şi alăptarea 
Sarcina 
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă rămâneţi gravidă în timp ce luaţi Nurofen Express Forte. 
Nu luaţi acest medicament în ultimele 3 luni de sarcină. Evitaţi utilizarea acestui medicament în primele 6 luni de sarcină, cu excepţia cazului în care medicul recomandă altfel. 
 
Alăptarea 
În laptele matern trec numai cantităţi mici de ibuprofen şi de metaboliţi ai acestuia. Nurofen Express Forte poate fi administrat în timpul alăptării dacă este utilizat în doza recomandată şi pentru cea mai scurtă perioadă de timp posibilă. 
 
Fertilitatea la femei 
Nurofen Express Forte aparţine unui grup de medicamente (AINS) care pot afecta fertilitatea la femei. 
Acest efect este reversibil la oprirea administrării medicamentului. Evitaţi să luaţi acest medicament dacă încercaţi să rămâneţi gravidă. 
 
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. 
 
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Pe termen scurt, utilizarea acestui medicament în doză obişnuită nu are nicio influenţă sau are o influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. 
Pacienţii care prezintă ameţeli, somnolenţă, vertij sau tulburări de vedere în timp ce utilizează Nurofen Express Forte trebuie să evite să conducă vehicule sau să folosească utilaje. Aceste efecte pot fi mai grave la utilizarea în combinaţie cu alcoolul etilic. 
 
Informaţii importante privind unele ingrediente ale Nurofen Express Forte 
Acest medicament conţine sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament. Acest medicament conţine colorantul Ponceau 4R (E124). Acesta poate provoca reacţii alergice
 
Doze: 
Adulţi şi adolescenţi cu greutate corporală mai mare de 40 kg (cu vârsta de 12 ani şi peste): 
 
Doza iniţială: luaţi 1 capsulă (400 mg ibuprofen) cu apă apoi, dacă este necesar, luaţi 1 capsulă (400 mg ibuprofen) la interval de şase ore. Nu depăşiţi 3 capsule (1200 mg ibuprofen) în 24 de ore. 
 
Nu daţi Nurofen Express Forte adolescenţilor cu greutate corporală sub 40 kg sau copiilor cu vârsta sub 12 ani. 
 
Mod de administrare: 
Pentru administrare orală. Nu mestecaţi capsulele. 
 
Se recomandă ca pacienţii cu stomac sensibil să utilizeze Nurofen Express Forte împreună cu alimente. În cazul în care este administrat la scurt timp după consumarea de alimente, este posibilă întârzierea instalării efectului Nurofen Express Forte. Dacă se întâmplă acest lucru, nu luaţi mai mult Nurofen Express Forte decât se recomandă la acest punct sau înainte de trecerea intervalului de timp corect pentru luarea unei noi doze.
 
 
3. REACŢII ADVERSE POSIBILE 
Ca toate medicamentele, Nurofen Express Forte poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 
 
Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin administrarea celei mai mici doze necesare pentru ameliorarea simptomelor dumneavoastră, pe perioada cea mai scurtă de timp. Puteţi prezenta una din reacţiile adverse cunoscute la AINS (vezi mai jos). Dacă vi se întâmplă acest lucru sau dacă aveţi motive de îngrijorare, întrerupeţi administrarea acestui medicament şi discutaţi cu medicul dumneavoastră cât mai  curând posibil. Persoanele în vârstă care utilizează acest medicament prezintă risc crescut de apariţie a problemelor asociate cu reacţiile adverse. 
 
Următoarele frecvenţe sunt luate ca reper la evaluarea reacţiilor adverse: 
foarte frecvente: afectează mai mult de 1 utilizator din 10 
frecvente: afectează de la 1 până la 10 utilizatori din 100 
mai puţin frecvente: afectează de la 1 până la 10 utilizatori din 1000 
rare: afectează de la 1 până la 10 utilizatori din 10000 
foarte rare: afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000 
cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile 
 
OPRIŢI ADMINISTRAREA acestui medicament şi solicitaţi imediat ajutorul medicului dacă prezentaţi: 
 semne de hemoragie intestinală cum sunt: durere puternică în abdomen, scaune negre la culoare, vărsături cu sânge sau cu particule închise la culoare care au aspectul zaţului de cafea. 
 semne de reacţii alergice foarte rare dar grave cum sunt agravare a astmului bronşic, respiraţie şuierătoare inexplicabilă sau dificultăţi la respiraţie, umflare a feţei, limbii sau gâtului, respiraţie dificilă, bătăi rapide ale inimii, scădere a tensiunii arteriale până la şoc. Acestea pot apărea chiar de la prima utilizare a acestui medicament. 
 reacţii cutanate grave cum sunt erupţii care acoperă întregul corp, descuamare a pielii, vezicule sau piele cu aspect de solzi. 
 
Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă prezentaţi vreuna dintre următoarele reacţii adverse, dacă acestea se înrăutăţesc sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect. 
 
Frecvente 
 tulburări gastrointestinale cum sunt arsuri în capul pieptului, dureri abdominale, greaţă şi indigestie, vărsături, vânturi (flatulenţă), diaree, constipaţie şi uşoare pierderi de sânge la nivelul stomacului  şi/sau intestinului, care pot provoca anemie în cazuri excepţionale. 
 
Mai puţin frecvente 
 ulcere gastrice sau intestinale, uneori cu hemoragie şi perforaţie, inflamare a mucoasei bucale cu ulceraţie (stomatită ulcerativă), inflamare a stomacului (gastrită), agravare a colitei şi a bolii Crohn 
 tulburări ale sistemului nervos central cum sunt dureri de cap, ameţeli, somnolenţă, agitaţie, iritabilitate sau oboseală 
 tulburări de vedere 
 reacţii alergice, cum sunt erupţii trecătoare pe piele, mâncărime şi crize de astm bronşic. 
Trebuie să încetaţi administrarea Nurofen Express Forte şi să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră. 
 
Rare 
 tinitus (sunete în urechi) 
 deteriorare la nivelul rinichilor (necroză papilară) şi concentraţii mari de acid uric în sânge 
 
Foarte rare 
 umflarea (edem), tensiunea arterială mare (hipertensiune arterială) şi insuficienţa cardiacă au fost  raportate în asociere cu tratamentul cu AINS. 
 inflamare a esofagului sau a pancreasului, formare de îngustări asemănătoare membranelor în intestinul subţire şi în intestinul gros (stricturi intestinale, asemănătoare diafragmelor) 
 infecţii grave ale pielii şi complicaţii la nivelul ţesuturilor moi au apărut în timpul vărsatului de vânt (varicelă). 
 producere a unei cantităţi de urină mai mică decât cea normală şi umflare (în special la pacienţii cu tensiune arterială mare sau cu funcţie renală redusă); umflare (edem) şi urină tulbure (sindrom nefrotic); boală inflamatorie renală (nefrită interstiţială) care poate duce la insuficienţă renală acută. 
Dacă apare vreunul dintre simptomele menţionate mai sus sau dacă aveţi o stare generală proastă, încetaţi să mai luaţi Nurofen Express Forte şi adresaţi-vă imediat medicului, deoarece acestea pot fi primele semne ale unei deteriorări la nivelul rinichilor sau ale insuficienţei renale. 
 probleme la producerea celulelor din sânge - primele simptome sunt: febră, durere în gât, ulceraţii superficiale la nivelul gurii, simptome asemănătoare gripei, extenuare severă, sângerări nazale şi pe piele. În aceste cazuri trebuie să opriţi imediat tratamentul şi să vă adresaţi medicului. Nu trebuie să trataţi aceste simptome cu medicamente pentru calmarea durerii sau cu medicamente care reduc febra (medicamente antipiretice). 
 reacţii psihotice şi depresie 
 a fost descrisă agravarea inflamaţiilor legate de infecţii (de exemplu fasceită necrozantă) asociată cu utilizarea anumitor medicamente pentru tratamentul durerii (AINS). Dacă în timpul utilizării de Nurofen Express Forte apar sau se agravează semnele unei infecţii, trebuie să mergeţi fără întârziere la medic pentru a ca acesta să stabilească dacă este necesară o terapie anti-infecţioasă/cu antibiotice. 
 tensiune arterială mare, palpitaţii, insuficienţă cardiacă, infarct miocardic. 
 disfuncţie a ficatului, deteriorare a ficatului, în special în timpul tratamentului pe termen lung, insuficienţă hepatică, inflamaţie acută a ficatului (hepatită) 
 simptomele de meningită aseptică cu înţepenire a gâtului, dureri de cap, greţuri, vărsături, febră sau tulburarea stării de conştienţă au fost observate la utilizarea ibuprofenului. Pacienţii cu boli autoimune (LES, boală mixtă de ţesut conjunctiv) pot fi mai predispuşi să fie afectaţi. Adresaţi-vă imediat medicului dacă acestea apar. 
 forme grave de erupţii pe piele cum sunt erupţii pe piele cu înroşire şi vezicule (de exemplu sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică/sindrom Lyell), cădere a părului (alopecie). 
 reacţii grave de hipersensibilitate generală 
 agravare a astmului bronşic şi bronhospasm 
 
Acest medicament conţine Ponceau 4 R (E124) care poate provoca reacţii alergice. 
 
Medicamentele precum Nurofen Express Forte pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral. 
 
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să opriţi imediat administrarea medicamentului şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review