Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Antistres 60 comprimate (DaciaPlant)
Cod produs: X07654

20,60 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
11 lei
CURIER RAPID:
14.99 lei
Antistres 60 comprimate (DaciaPlant)
opiniile clientilor
Dacia Plant

Producător:


Dacia Plant

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

* Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online, prețul din farmacie putând varia.

Antistres 60 comprimate (DaciaPlant)

Descriere

Stresul constituie un complex alcatuit din stari de încordare, tensiune si constrângere, el reprezentând o reactie de adaptare a organismului fata de agresiunea mediului extern. Din punct de vedere subiectiv, stresul constituie un dezechilibru între solicitarile mediului extern si posibilitatile reale de raspuns ale individului, în urma caruia organismul raspunde prin secretia de adrenalina si cortizol, hormoni secretati de glandele suprarenale. În cazul unor stimuli de durata si intensitate redusa secretia acestor hormoni în limite fiziologice ajuta organismul sa se adapteze rapid si îi permit sa faca fata cu succes conditiilor solicitante de mediu. Aparitia stresului cronic se datoreaza cresterii în intensitate si durata a factorilor perturbatori. În faza initiala, stresul cronic genereaza simptome ca: anxietate, cefalee, tahicardie, palpitatii, hipertensiune arteriala, hiperglicemie si hiperaciditate gastrica.
Ulterior, el contribuie la aparitia unei game largi de afectiuni:
- cardio-vasculare: cardiopatie ischemica, tulburari de circulatie periferica si cerebrala.
- metabolice: obezitate, diabet zaharat de tip II, dislipidemii (sindromul X metabolic)
- dermatologice: psoriasis, alopecie (caderea parului), eczeme, prurit.
- osteo-tendinoase si osoase: durerile musculare, rigiditate musculara , spasme si contractii musculare.
- alergice: astm, alergodermii diverse, rinita, etc.
- genito-urinare: vaginite, disfunctii erectile, sindrom premenstrual, mictiune dureroasa.
- endocrine: hipertiroidism si/sau alte dereglari hormonale, obezitate.
- afectiuni neuro-psihice: depresie, atacuri de panica, ticuri nervoase.
Specialistii Dacia Plant au conceput Antistres, atât în vederea detensionarii, relaxarii si detasarii fata de agresiunea factorilor externi, cât si a regenerarii psihice, ameliorând si stabilizând starea psiho-emotionala, ajutând astfel organismul sa faca fata solicitarilor mediului extern.

Compozitie

Plante: sunatoare- herba (150mg), ginseng- extract cu 80% ginsenozide (100mg), passiflora- extract 4:1 (100mg), lavanda- flori (50mg), soc-flori (50mg), tei-flori (49mg), ulei esential de roinita (1mg).

Ingrediente inactive: celuloza microcristalina, aerosil.

SUNÄ‚TOARE (Hypericum perforatum)
Sunatoarea este o planta cunoscuta si folosita înca din antichitate datorita proprietatilor antidepresive si cicatrizante. Efectul antidepresiv se datoreaza hipericinei, flavonoidelor si xantonelor, substante bioactive care imprima actiunea plantei si care permit utilizarea sa ca si adjuvant în: depresii usoare si moderate, stari depresiv-anxioase, depresii nevrotice, sindrom psihovegetativ si stres.

GINSENG (Panax ginseng)
Ginseng este o planta folosita în medicina traditionala de sute de ani ca remediu împotriva oboselii si a devitalizarii. Radacina de ginseng fortifica organismul, mareste vitalitatea, stimuleaza sistemul nervos central, amelioreaza memoria, creste rezistenta la efort fizic si intelectual, este imunostimulent, fiind considerata o planta adaptogena (care ajuta organismul sa se adapteze la conditii de stres). În compozitia plantei au fost identificate: saponozide (ginsenozide), poliholozide, flavonoide, alcooli poliinici (panaxinol, panaxidol) si ulei esential, substante bioactive care imprima actiunea terapeutica, ea putând fi administrata ca adjuvant în astenie, stres, stari de oboseala fizica si mentala.

PASSIFLORA (Passiflora incarnata)
Passiflora este o planta utilizata în tarile tropicale si subtropicale pentru tratarea diferitelor boli si tulburari neurovegetative înca de la sfârsitul secolului al XIX-lea datorita actiunii sale sedative si anxiolitice. În compozitia plantei au fost identificati maltolul si etilmaltolul, substante bioactive care determina cresterea concentratiei de GABA (acidul gamma- aminobutiric – un neurotransmitator) la nivelul creierului, ceea ce explica actiunea sedativa, antidepresiva si anxiolitica a plantei, datorita careia poate fi administrata ca adjuvant în stari de nervozitate, agitatie psihica, anxietate,depresie, insomnie si stres.

LAVANDA (Lavandula angustifolia)
Specie originara din zona mediteraneeana, Lavanda este o planta de gradina cu un parfum delicat. Florile de lavanda contin un ulei esential (alcatuit din α si β-pinen, limonen, β-farnesen, δ-caren, camfen, geraniol, lavandulol, linalool, acetat de linalil) cu actiune sedativa si antispastica, datorita caruia, poate fi utilizata ca adjuvant în stari de agitatie, iritabilitate, surmenaj, suprasolicitare si stres.

SOC (Sambucus nigra)
Socul înfloreste în luna mai, având flori cu o aroma racoritoare, proaspata si foarte placuta, care contin saponozide si flavone, substante bioactive cu actiune diuretica, diaforetica si depurativa, fiind astfel utilizat în curele de detoxifiere si de eliminare a compusilor reziduali din organism, necesare pentru mentinerea unei stari optime de sanatate, atât din punct de vedere fizic, cât si psiho-mental.

TEI (Tilia cordata)
Teiul este o planta cu proprietati sedative, având efecte de calmare a starilor de tensiune si nervozitate. Actiunea neurosedativa se datoreaza uleiului esential din compozitia florilor care, permite utilizarea plantei ca adjuvant în: nevroze, stari de agitatie, anxietate, stres si insomnie.

ULEI ESENŢIAL DE ROINIŢĂ (Melissae aetheroleum)
Uleiul esential de roinita (alcatuit din citral, citronelal, citronelol, geraniol, neral, linalool si 1,8-cineol) prezinta actiune reglatoare psiho-emotionala, calmanta si sedativa, fiind utilizat ca adjuvant în stari de agitatie, stres, crize nervoase si anxietate.

Administrare

Actiuni
sedativ, anxiolitic, antidepresiv, reglator psiho-emotional, regenerant psihic, fortifiant.

Indicatii
se utilizeaza ca adjuvant în: stari de stres însotite de anxietate, neliniste, nervozitate, depresie, iritabilitate, surmenaj, insomnie.

Administrare
Adulti si tineri peste 15 ani: câte 1cpr. de 3 ori pe zi, înainte de mese (în situatii solicitante, adultii pot lua câte 2 comprimate de 3 ori pe zi, pe perioade scurte de 2-3 saptamâni).
Copii 7-14 ani: numai cu recomandarea medicului.

Comprimatele se înghit cu apa sau se sfarâma în gura (absorbtia substantelor bioactive este mult mai rapida). În dificultati de înghitire, comprimatele se pot rupe în doua.

Contraindicatii
sarcina, alaptare, alergie la oricare dintre componentele produsului.
 

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review