Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Având in vedere contextul epidemiologic actual și în conformitate cu măsurile dispuse de Ministerul Sănătății în vederea prevenirii infecției cu COVID-19, vă informăm că, având in vedere că Farmacia Rodica este farmacie cu circuit deschis și asigură accesul populației la tratament cu medicamente la sediul din Botosani, este posibil ca livrarea comenzilor online sa sufere întârzieri de 5-10 zile. Vă mulțumim pentru intelegere!
Bepanthen unguent 100 g
Cod produs: X06726

44,90 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
12 lei
CURIER RAPID:
16.50 lei
Bepanthen unguent 100 g
opiniile clientilor
Bayer

Producător:


Bayer

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

* Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online, prețul din farmacie putând varia.

Bepanthen unguent 100 g

Bepanthen unguent 100 g

Dexpantenol .
Tub cu 100 grame.

Indicatii:
Favorizeaza vindecarea si epitelizarea ranilor putin grave/ a arsurilor si escoriatiilor usoare/ a inflamatiilor tegumentare/ ca de exemplu cele care apar in urma expunerii la raze ultraviolete/ sau a fototerapiei/ eruptii/ inflamatii si iritatii ale mucoaselor/ ulceratii cronice/ decubitus/ fisuri/ grefe de piele/ eroziuni cervicale/ stomatite/ tratament intercalat dupa terapia cu cortizon. Ca terapie adjuvanta/ cu aerosoli/ pentru afectiuni ale cailor respiratorii (faringita cronica si acuta/ laringita/ traheita/ bronsita).

Dexpantenolul/ substanta activa a produsului Bepanthen/ are aceleasi efecte ca si acidul pantotenic/ intrucat este rapid transformat in aceasta vitamina/ in organism. Totusi/ are avantajul de a fi mai usor absorbit/ atunci cand este aplicat local. Acidul pantotenic este o componenta a esentialei coenzime A care/ sub forma de acetil-coenzima A/ joaca un rol central in metabolismul tuturor celulelor. Este/ prin urmare/ indispensabil pentru dezvoltarea si regenerarea tegumentelor si mucoaselor.
Dexpantenolul este absorbit in cantitate mare de la toate nivelele intestinului subtire/ probabil prin difuziune pasiva/ si apoi rapid transformat in acid pantotenic. In sange/ acidul pantotenic este legat/ mai mult sau mai putin puternic/ de proteinele plasmatice (in principal/ de beta-globulina si albumina). La adultii sanatosi/ concentratia de acid pantotenic este de aproximativ 500-1000 mcg/l/ in sange si de 100 mcg/l/ in ser. Dintr-o doza de 4 mg de acid pantotenic/ 1 mg este excretat prin urina/ in timp de 24 de ore. Acidul pantotenic nu este descompus in organism/ ci este excretat sub forma nemodificata. Dupa administrarea orala a medicamentului/ 60-70% apare in urina/ iar restul/ in fecale. Este excretat prin urina/ intre 2-7 mg/zi/ la adulti si 2-3 mg/zi/ la copii.

Contraindicatii:
Produsul Bepanthen nu se va utiliza in cazul pacientilor cu hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa/ sau la unul sau mai multi dintre excipienti.

Compozitie:
Unguent 50 mg/g (5%)/ 30 g/ solutie 50 mg/ml (5%) 50 ml.
Excipienti. Unguent : Lanolina (E 913). Solutie: conservanti (0/1 mg domiphen bromide; 0/8 mg metilparaben/ E 218; 0/1 mg propil paraben/ E 216).

Mod de administrare:
Unguent. Tratamentul tuturor tipurilor de leziuni: Se va aplica o data/ sau de mai multe ori pe zi/ in functie de prescriptia medicului curant.
Protejarea sanilor in timpul alaptarii. Se vor acoperi cu comprese corespunzatoare/ dupa fiecare aplicare a unguentului. In tratamentul afectiunilor mucoasei colului uterin: Se va aplica o data sau de mai multe ori pe zi/ conform prescriptiei medicului curant.
La sugari: Se va aplica dupa fiecare schimbare a scutecelor. Unguentul este relativ gras (lanolina) si se recomanda in mod special pentru pielea uscata/ si ca protectie impotriva umezelii (sani/ sugari).


Reactii adverse:
In general/ Bepanthen este foarte bine tolerat. Pot aparea/ foarte rar/ reactii alergice ale pielii.
Valabilitate: Medicamentul trebuie utilizat inainte de data de expirare (EXP)/ inscrisa pe ambalaj.

Producator: Bayer

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review