RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.
* Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online, prețul din farmacie putând varia.
Descriere
În vechime, bitter-ul suedez era un remediu care se prepara în casa si era foarte pretuit pentru efectele sale digestive, detoxifiante si reîntineritoare. Bitter-ul reprezinta de fapt un amestec din plante de leac care de obicei sunt macerate în alcool. Ingredientele folosite difera de la un remediu la altul, în functie de reteta folosita.
Originea reala a bitter-ului suedez nu a fost stabilita înca. Unii spun ca bitter-ul a aparut în secolul al 16-lea si se pare ca popularizarea acestui tonic este atribuita unor vânzatori de plante medicinale din Austria.
Produsul Bitter din 50 de plante cu Ganoderma este un tonic amar, pentru a carui preparare, specialistii Dacia Plant au ales o reteta originala din 49 de plante de leac si Ganoderma. Desi principala trasatura a acestui bitter o reprezinta efectul tonic asupra digestiei si a ficatului (datorita plantelor amare), complexitatea amestecului face ca acest preparat 100% natural sa produca efecte mult mai complexe.
Administrare
Actiuni
INTERN: tonic amar puternic, tonic hepatic puternic, coleretic, colagog, calculolitic, antiseptic urinar si intestinal puternic, stimuleaza digestia si eliminarea, depurativ, diuretic, antispastic, antiinflamator, laxativ usor, detoxifiant, febrifug blând.
EXTERN: cicatrizant, antiseptic, antiinflamator, antiinfectios.
Indicatii
se utilizeaza ca adjuvant în: INTERN: astenie, inapetenta, indigestii, digestie dificila, gastro-duodenite atone si/sau hipoacide, obezitate, hepatita, icter, dischinezie biliara, adjuvant în litiaza biliara, dispepsie, aerofagie, colecistita, diskinezie biliara (indiferent de etimologie), constipatie (prin dereglarea eliminarii bilei în duoden, provocata de sedentarism), valori crescute ale colesterolului, adjuvant în infectii reno-urinare, infectii intestinale si parazitoze digestive, sindrdrom cefalalgic (dureri de cap), stari gripale (pentru efectul febrifug, tonic, antiinfectios), intoxicatii cronice, acnee, în boli de piele (pentru efectul depurativ în primul rând).
EXTERN: plagi si arsuri tegumentare de gravitate mica pâna la medie, rani infectate, eczeme infectioase, ulcere varicoase, inflamatii tegumentare, adjuvant în acnee, furunculoza si hemoroizi.
Bitterul poate fi folosit si pentru frectii, comprese si gargara în timpul starilor virale, chiar de la aparitia primelor simptome de raceala sau gripa)
Administrare
INTERN: se ia câte 1 lingurita diluata în 100ml de apa, de 3 ori pe zi, înainte de masa. Prima doza se ia dimineata, cu jumatate de ora înainte de micul dejun.
La persoanele care prezinta afectiuni ale colecistului si/sau hepatice, dupa administrarea dozei de preparat diluat în apa, se ramâne în pozitia culcat, pe partea dreapta, vreme de 10 minute.
EXTERN: Se aplica preparatul pe zona afectata cu ajutorul unui tampon de vata sau se fac spalaturi cu o solutie diluata (1 lingurita la 50-100ml apa).
Pentru tratarea eczemelor infectioase grave, precum si a altor afectiuni localizate în profunzime se aplica o compresa cu acest preparat vreme de 30-60 de minute, dupa care pielea se lasa sa se usuce. Eventual se poate aplica un unguent adecvat, pentru completarea tratamentului.
Compresele folosite în starile gripale, se realizeaza prin stropirea cu bitter a unei batiste umede si se aplica în jurul gâtului sau pe talpi. Pentru copii, dozele sunt reduse în functie de vârsta, la jumatate sau sfert din doza recomandata pentru adulti (concentratia aproximativa este de 1 lingurita la 20-50 ml apa)
Contraindicatii
Gravide, lehuze si copii sub 7 ani, conform sfatului medicului
Produse similare
Ultimele produse vizualizate