Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Ginkgo Biloba comprimate Dacia Plant
Cod produs: A101519

20,00 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
14.49 lei
CURIER RAPID:
16.99 lei
Ginkgo Biloba comprimate Dacia Plant
opiniile clientilor
Dacia Plant

Producător:


Dacia Plant

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

* Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online, prețul din farmacie putând varia.

Ginkgo Biloba comprimate Dacia Plant

Descriere

Creierul este principalul coordonator si centru de comanda al organismului, fiind alcatuit din peste 10 milioane de neuroni. Activitatea cerebrala integreaza functiile cognitive, prin intermediul carora omul cunoaste realitatea, acestea incluzând: atentia, memoria, gândirea si învatarea. Informatiile care trebuiesc memorate produc la nivelul neuronilor modificarea potentialului electric de membrana, fiind retinute temporar sub forma de activitate electrica; în functie de intensitate informatia putând fi ''impregnata'' pe o durata mai lunga sau mai scurta de timp.
Produsul contine un amestec de plante cu actiune stimulenta a circulatiei cerebrale si stimulenta mentala care corecteaza simptomele ce apar în cursul procesului de îmbatrânire fiziologica si/sau patologica (lipsa de atentie, slabirea memoriei, a concentrarii mentale, scaderea ratei circulatiei cerebrale), fiind de asemenea recomandat si în afectiuni vasculare si tulburari neurosenzitive care pot apare la orice vârsta.

Compozitie

Plante: ginkgo biloba (100mg), angelica (100mg), busuioc (50mg), menta (50mg), roinita (50mg).

Ingrediente inactive: lactoza, celuloza microcristalina, aerosil.

GINKGO BILOBA (Ginkgo biloba) Originar din Asia, Ginkgo biloba este un arbore foarte vechi care a rezistat ultimei glaciatiuni. Frunzele de ginkgo biloba contin: flavonoide, diterpene (ginkgolidele A, B, C, J si M) si lactone sesquiterpenice (bilobalida si bilobalona), substante bioactive cu actiune tonic cerebrala, stimulenta a circulatiei cerebrale si periferice. Planta activeaza metabolismul energetic la nivel cortical prin cresterea captarii glucozei si a oxigenului la nivel neuronal, creste sinteza de ATP (acid adenozintrifosforic, reprezinta forma de stocare a energiei la nivel celular) fiind stimulent mental, vasodilatator arteriolar si vasoconstrictor venos, regleaza capacitanta venoasa, creste rezistenta si scade permeabilitatea capilara, fiind recomandata ca adjuvant în insuficienta circulatorie cerebrala, tulburari de memorie la orice vârsta, sechele dupa accidente vasculare cerebrale, traumatisme craniene, arteriopatii obliterante ale membrelor inferioare, fragilitate vasculara, varice, hemoroizi, ischemie corioretiniana, vertij, hipoacuzii cohleovestibulare, randament intelectual scazut, acufene (zgomote sau vâjâituri în urechi).

BUSUIOC (Ocimum basilicum) Originar din India, busuiocul este planta cunoscuta de mii de ani datorita proprietatilor sale vindecatoare, fiind considerata sacra în multe zone ale lumii. Uleiul esential este cea mai importanta substanta bioactiva a plantei, fiind alcatuit din: eugenol, citral, citronelal, limonen, cineol, linalool, geraniol, α si β-pinen, β-cariofilen. Datorita proprietatilor analgezice, antispastice, anxiolitice si antidepresive, busuiocul se utilizeaza ca adjuvant în tratamentul afectiunilor neuro-psihice (migrene, cefalee, anxietate, depresie, insomnie).

MENTĂ (Mentha piperita) Surse istorice arata ca menta era utilizata înca din antichitate pentru tratarea diferitelor tipuri de afectiuni. Planta contine un ulei esential (alcatuit din mentol, mentona, 1,8-cineol, α si β-pinen si limonen) cu actiune stimulenta mentala si calmanta psihoemotionala.

ROINIŢĂ (Melissa officinalis) Roinita este o planta utilizata în medicina traditionala ca remediu pentru reglarea psiho-emotionala, normalizarea functiei cardiace si ameliorarea proceselor cognitive. Roinita contine: un ulei esential (alcatuit din citronelal, geranial, neral, cis si trans-ocimen, β-cariofilen), acizi polifenolcarboxilici (cafeic, clorogenic, rosmarinic), acizi triterpenici (ursolic si oleanolic) si flavonozide (derivati ai luteolinei si kaempferolului), substante bioactive cu actiune sedativa, reglatoare psiho-emotionala si stimulenta mentala.

ANGELICĂ (Angelica archangelica) Planta extrem de vitala si viguroasa, angelica este totodata o planta sacra care atrage rezonante angelice în fiinta. Angelica are în compozitie: uleiuri esentiale, cumarine, furanocumarine, acizi grasi si taninuri, substante bioactive cu actiune stimulenta cerebrala si calmanta a sistemului nervos care permit administrarea plantei pentru mentinerea unei stari de claritate si tonus mental.

Administrare

Actiuni
tonic cerebral, stimulent al circulatiei cerebrale si periferice, stimulent mental, vasodilatator arteriolar si vasoconstrictor venos, antidepresiv, anxiolitic, reglator psihoemotional, activeaza metabolismul energetic la nivel cortical prin sporirea captarii glucozei si a oxigenului la nivel neuronal, creste sinteza de ATP (acid adenozintrifosforic, reprezinta forma de stocare a energiei la nivel celular), regleaza capacitanta venoasa, creste rezistenta si scade permeabilitatea capilara.

Indicatii
se utilizeaza ca adjuvant în: insuficienta circulatorie cerebrala, tulburari de memorie la orice vârsta, sechele dupa accidente vasculare cerebrale, traumatisme craniene, arteriopatii obliterante ale membrelor inferioare, fragilitate vasculara, varice, hemoroizi, ischemie corioretiniana, vertij, hipoacuzii cohleovestibulare, randament intelectual scazut, acufene (zgomote sau vâjâituri în urechi), depresii, anxietate, atacuri de panica si în geriatrie.

Administrare
Adulti si tineri peste 14 ani: câte 1 cpr. de 2 ori pe zi, înainte de mese.
Copii între 10 si 14 ani: câte 1/2 cpr. de 2 ori pe zi, înainte de mese.
Administrarea se realizeaza pe o perioada de 2 luni, dupa care se face o luna de zile pauza, iar apoi tratamentul se reia.

Comprimatele se înghit cu apa sau se sfarâma în gura (absorbtia substantelor bioactive este mult mai rapida). În dificultati de înghitire, comprimatele se pot rupe în doua.

Contraindicatii
hemoragii, accidente vasculare hemoragice recente, alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranta la lactoza.

Precautii
Se recomanda prudenta la asocierea cu tratamente anticoagulante, antiagregante- plachetare si/sau aspirina (poate predispune la hemoragii).
ÃŽn sarcina si alaptare se administreaza cu recomandarea medicului.
 

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review