Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Sab Simplex picaturi 30ml

25,30 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
16.50 lei
CURIER RAPID:
16.99 lei
Sab Simplex picaturi 30ml
opiniile clientilor
Pfizer

Producător:


Pfizer

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

* Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online, prețul din farmacie putând varia.

Sab Simplex picaturi 30ml

Un ml suspensie orală (aproximativ 25 picături) conţine: 69,19 mg dimeticonă 350 dioxid de siliciu 92,2:7,5 şi excipienţi: metilhidroxipropilceluloză, citrat de sodiu, acid citric, aromă de vanilie, carbomer, ciclamat de sodiu, aromă de zmeură, benzoat de sodiu, zaharină sodică, apă purificată.

Contraindicatii
Sab Simplex® suspensie nu trebuie folosit în caz de hipersensibilitate cunoscută la dimeticonă sau alţi componenţi ai produsului

Reactii Adverse
Nu au fost semnalate până în prezent.

Mod de Administrare
Sab Simplex® suspensie este indicat în special pentru sugari, copii mici şi persoane vârstnice.
Dacă nu sunt alte indicaţii, se utilizează următoarele doze:
Sugari: se adaugă în fiecare biberon 15 picături (0,6 ml) Sab Simplex® suspensie. Sab Simplex® suspensie este uşor miscibil cu alte lichide, de exemplu lapte. La sugarii care sunt alăptaţi, Sab Simplex® suspensie poate fi administrat cu o linguriţă înainte de alăptare.
Copii mici: 15 picături (0,6 ml) în timpul sau după mese. Dacă este necesar, se mai pot administra 15 picături înainte de culcare.
Copii de şcoală şi adulţi: în tratamentul balonărilor şi senzaţiei de saţietate se recomandă următoarele doze:

* şcolari: 20-30 picături (0,8-1,2 ml)
* adulţi: 30-45 picături (1,2-1,8 ml)

Aceste doze se administrează la fiecare 4-6 ore şi pot fi repetate la nevoie.
Sab Simplex® se administrează cel mai bine după mese sau înainte de culcare. Flaconul se agită bine înainte de întrebuinţare!
Pentru picurare flaconul se ţine vertical cu picurătorul în jos şi se bate uşor cu degetul pe fundul flaconului. Înclinarea flaconului duce la micşorarea vitezei de picurare.
Administrarea este îmbunătăţită prin îndepărtarea sistemului picurător în următoarele cazuri:

* Investigaţii radiologice
Pentru pregătirea unui examen Röntgen se administrează cu o seară înainte 3-6 linguriţe (15-30 ml) Sab Simplex® suspensie.
* Ecografii
Pentru pregătirea ecografiei se recomandă administrarea a 3 linguriţe (15 ml) cu o seară înaintea examenului şi 3 linguriţe (15 ml) Sab Simplex® suspensie cu circa 3 ore înaintea ecografiei.
* Endoscopii
Înainte de endoscopii se administrează 1/2-1 linguriţă (2,5-5 ml) Sab Simplex® suspensie. Administrarea suplimentară de medicament pentru eliminarea bulelor de spumă se poate face introducând câţiva mililitri de suspensie de Sab Simplex® prin lumenul endoscopului.
* Intoxicaţii cu detergenţi
În aceste cazuri dozele se decid în funcţie de gravitatea intoxicaţiei. Cea mai mică doză este o linguriţă (5 ml) Sab Simplex® suspensie.

Indicatii
Formarea excesivă şi acumularea de gaze în tractul gastrointestinal (meteorism) însoţită de simptome gastrointestinale cum sunt flatulenţa, senzaţia de plenitudine şi de tensiune în abdomenul superior.
Creşterea formării de gaze în intestin consecutivă unei intervenţii chirurgicale.
Eliminarea acumulărilor nedorite de gaze intestinale pentru pregătirea unor explorări cu scop diagnostic cum sunt radiografia, radioscopia, ecografia şi gastroduodenoscopia.
Intoxicaţii cu detergenţi.

Tulburări prin balonare şi senzaţia de saţietate la adulţi
Balonările şi senzaţia de saţietate la adulţi pot avea la origine tulburări funcţionale şi organice sau modificări metabolice. În multe cazuri nu se pot identifica cauze organice. Diferitele porţiuni ale tractului digestiv conţin cantităţi variabile de aer, respectiv gaze. Odată cu alimentele se înghite aer. În intestin rezultă gaze prin descompunerea bacteriană a alimentelor. O parte a aerului înghiţit este eliminată prin eructaţii (râgâieli). Gazele intestinale sunt parţial resorbite sau eliminate pe cale naturală. Dacă echilibrul între formarea de gaze şi eliminarea acestora este perturbat, se formează baloane mici de spumă. Aerul nu poate trece mai departe, consecinţa fiind senzaţia de balonare.
Cantitatea şi compoziţia gazelor intestinale sunt dependente de obiceiurile alimentare şi de compoziţia hranei. Un conţinut ridicat de grăsimi în alimente, în special grăsimi de origine animală, ca şi cantităţi mari de albumine pot provoca balonări. Anumite alimente de origine vegetală ca varza, ceapa şi leguminoasele provoacă acumulări excesive de gaze.

Balonări şi colici (de trei luni) la copiii mici
Durerile abdominale după alimentarea sugarilor şi a copiilor mici fac parte din tulburările cele mai frecvente cu care se confruntă mama şi medicul pediatru.
Episoadele regulate de plâns (ţipete) la circa o jumătate de oră după orele de masă pot fi un indiciu de tulburări digestive prin acumulare de gaze în intestin dacă au fost excluse posibilele cauze organice. Ele apar frecvent în primele trei luni de viaţă de unde şi numele "colicile sugarului". Aceste tulburări reprezintă un disconfort pentru copil şi părinte, dar ele nu sunt considerate boli şi nici nu provoacă tulburări de dezvoltare. Ele apar atât la sugarii alăptaţi, cât şi la copiii hrăniţi cu biberonul.
Cauza acestor colici este alimentaţia cu lapte, care provoacă formarea de spumă care persistă mai multe ore în tractul gastrointestinal. Aerul acumulat nu poate trece mai departe şi provoacă balonări dureroase.

Substanţa activă şi mod de acţiune
Balonările şi colicile se produc atunci când prea mult aer şi gaze din stomac sau intestin sunt incluse sub formă de baloane mici într-o spumă care nu le permite eliminarea. Aceste acumulări de spumă sunt dezintegrate de Sab Simplex®.
Substanţa activă din Sab Simplex®, dimeticonă, descompune spuma astfel încât gazele intestinale sunt eliminate pe cale naturală sau pot fi resorbite de peretele intestinal. Sab Simplex® nu influenţează chimic conţinutul stomacului şi intestinului, nu este preluat de organism, ci este eliminat nemodificat împreună cu restul conţinutului intestinal.

Nu se cunosc reacţii adverse datorate produsului Sab Simplex®. Din acest motiv, poate fi administrat şi sugarilor.
Sab Simplex® poate fi administrat pacienţilor cu diabet zaharat, deoarece nu conţine hidraţi de carbon.

Durata utilizării
Durata utilizării este în funcţie de evoluţia simptomatologiei.
Sab Simplex® poate fi utilizat după caz timp îndelungat.

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review