Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Având in vedere contextul epidemiologic actual și în conformitate cu măsurile dispuse de Ministerul Sănătății în vederea prevenirii infecției cu COVID-19, vă informăm că, având in vedere că Farmacia Rodica este farmacie cu circuit deschis și asigură accesul populației la tratament cu medicamente la sediul din Botosani, este posibil ca livrarea comenzilor online sa sufere întârzieri de 5-10 zile. Vă mulțumim pentru intelegere!
Tonic Venos 50ml Dacia Plant
Cod produs: A103913

9,90 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
12 lei
CURIER RAPID:
16.50 lei
Tonic Venos 50ml Dacia Plant
opiniile clientilor
Dacia Plant

Producător:


Dacia Plant

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

* Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online, prețul din farmacie putând varia.

Tonic Venos 50ml Dacia Plant

Descriere

Sistemul circulator este compus din inima si vase sanguine. Circulatia sângelui se realizeaza de la inima spre tesuturi, prin sistemul arterial si de la periferie spre inima prin sistemul venos. Venele sunt vase sanguine prevazute cu un sistem de valve care previn curgerea retrograda a sângelui si asigura circulatia unidirectionala spre inima. Circulatia venoasa este solicitata chiar prin forta gravitationala, insuficienta venoasa cronica afectând în special circulatia de la nivelul membrelor inferioare, ea aparând ca urmare a instalarii unui defect de închidere a valvelor venoase. Insuficienta venoasa cronica prezinta urmatoarele simptome: edeme si senzatie de greutate la nivelul membrelor inferioare, durere la mers, varice, crampe, ulcere tegumentare, etc. Factorii favorizanti care pot conduce la aparitia bolii sunt: ereditari, tromboza venoasa, vârsta înaintata, obezitatea, sarcina, ortostatismul prelungit (statul îndelungat în picioare), sedentarismul, etc. La nivelul circulatiei venoase mai pot aparea si alte boli, cum ar fi: flebita, tromboflebita, varice, hemoroizi, etc.
Produsul TONIC VENOS este o solutie hidroalcoolica obtinuta dintr-un amestec de plante cu actiune anticoagulanta, antiinflamatoare si tonica asupra peretelui venos, fiind recomandat în tulburari ale circulatiei venoase.

Compozitie

LĂMÂIE (Citrus limonum)
Originara din Asia tropicala si arhipelagul Malay, lamâia a fost mult timp utilizata pentru prevenirea holerei. Fructul contine: un ulei volatil (alcatuit din limonen, α si γ-terpinen, β-bisabolen, α si β-felandren, terpinolen), flavone (citrina, limocitrina, diosmina, quercetol, izoramnetol), cumarine si furanocumarine (scopoletol, umbeliferona, bergaptol, bergapten, citropten, 5-geranoxi-8metoxi-psoralen), substante bioactive cu actiune anticoagulanta, antiinflamatoare, care scad permeabilitatea capilarelor si le cresc rezistenta. Datorita acestor proprietati, lamâile pot fi utilizate ca adjuvant în: fragilitate capilara, insuficienta venoasa cronica, flebite, tromboflebite, varice si hemoroizi. Alte actiuni: antibacterian, antiviral, sedativ, stomahic si carminativ.

PORTOCALÄ‚ (Citrus aurantium)
Portocalul este un arbore cu înaltimea de 8-12m originar din India si China. În medicina traditionala chineza, portocalele se folosesc pentru îmbunatatirea energiei chi si calmarea sistemului nervos. Fructul contine: flavone (hesperidozida, neohesperidozida si naringozida), ulei volatil (alcatuit din limonen, terpinolen, geraniol, citronelol, citronelal, α-terpineol), cumarine si furanocumarine (bergapten, bergaptol, aurapten, citropten, scoparona), substante bioactive cu actiune anticoagulanta, antiinflamatoare, stimulenta a circulatiei sanguine, care scad permeabilitatea capilarelor si le cresc rezistenta. Datorita acestor proprietati, portocalele pot fi utilizate ca adjuvant în: insuficienta venoasa cronica, flebite, tromboze, varice, hemoroizi si fragilitate capilara. Alte actiuni: antispastic, usor colagog, stomahic, sedativ, tonic amar, antiseptic.

GRAPE FRUIT (Citrus paradisi)
Fructul de grape fruit este utilizat în medicina traditionala pentru tratarea diabetului zaharat si întarirea sistemului imunitar. În compozitia sa au fost identificate: un ulei volatil (alcatuit din citral, citronelal, mircen si limonen), flavone, cumarine si furanocumarine, substante bioactive cu actiune anticoagulanta, antiinflamatoare, care scad permeabilitatea capilarelor si le cresc rezistenta. Alte proprietati: antiseptic, stomahic, tonic amar, coleretic si colagog.

MESTEACÄ‚N (Betula pendula)
Mesteacanul este un arbore cu trunchiul subtire si scoarta alba care creste pâna la altitudini de 1550m. Frunzele de mesteacan contin: saponozide triterpenice de tip lupeolic (betulinol, acid betulinic, acid platanic) si heterozide fenolice (monotropitozida si betulozida), substante bioactive cu actiune diuretica, hipocolesterolemianta si antiinflamatoare care permit administrarea plantei ca adjuvant în tratamentul hipercolesterolemiei, aterosclerozei si complicatiilor acesteia (cardiopatie ischemica, infarct miocardic, insuficienta cardiaca, arterita obliteranta si accident vascular cerebral). Alte proprietati: antilitiazic si antibacterian.

PÄ‚DUCEL (Crataegus monogyna)
Atât florile cât si fructele sunt un adevarat elixir în bolile cardiovasculare motiv pentru care, paducelul este una din cele mai folosite plante din Europa, unde aceste afectiuni constituie cauza numarul unu de mortalitate. În compozitia plantei au fost identificate: flavonozide (hiperozida, rutozida, kaempferol), proantocianidoli, amine (colina si acetilcolina) si acizi triterpenici (ursolic, oleanolic si crataegolic), substante bioactive cu actiune vasodilatatoare, care îmbunatatesc activitatea circulatorie si ajuta la refacerea epiteliilor vasculare. Alte proprietati: tonic cardiac, antihipertensiv, antianginos, antiaritmic, sedativ.

ISOP (Hyssopus officinalis)
Isopul este o planta folosita de mii de ani în terapie pentru tratarea diferitelor afectiuni. În compozitia plantei au fost identificate: un ulei volatil (alcatuit din α si β-pinen, geraniol, borneol, limonen si felandren), flavonoide (diosmina si hesperidina), antocianozide si acizi triterpenici (ursolic si oleanolic), substante bioactive cu actiune vasodilatatoare, capilaro si vasoprotectoare, care permit administrarea plantei ca adjuvant în tratamentul insuficientei venoase cronice si fragilitatii capilare. Alte proprietati: antiastmatic, anticataral, expectorant, antispastic, tonic respirator, tonic digestiv, antilitiazic biliar, stomahic, carminativ si emenagog.

Administrare

Actiuni
PRINCIPALE:
anticoagulant, antiinflamator, capilaro si vasoprotector, scade permeabilitatea si creste rezistenta capilarelor, îmbunatateste activitatea circulatorie, ajuta la refacerea epiteliilor vasculare, diuretic, hipocolesterolemiant, vasodilatator.

ALTE ACÅ¢IUNI:
antispastic, stomahic, carminativ, antiseptic, tonic cardiac, antianginos, antihipertensiv, antiaritmic, expectorant, sedativ.

Indicatii
se utilizeaza ca adjuvant în: insuficienta venoasa cronica, flebita, tromboze, tromboflebita, varice, hemoroizi, fragilitate capilara, edeme la nivelul membrelor inferioare, hipercolesterolemie, ateroscleroza, senzatie de picioare grele.

Administrare
Intern: câte o lingurita de tinctura diluata în 100ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, în cure de 3 luni, urmate de o luna pauza.

Contraindicatii
sarcina, alaptare, copii sub 16 ani, alergie la oricare din componentele produsului. Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea în: hepatite virale, steatoza hepatica si ciroza hepatica.

Precautii
Persoanele foarte slabite, devitalizate, vor utiliza jumatate din doza prescrisa în prospectul produsului si nu vor realiza cure mai lungi de 3 saptamâni cu 3-4 zile pauza între ele.
 

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review