Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Având in vedere contextul epidemiologic actual și în conformitate cu măsurile dispuse de Ministerul Sănătății în vederea prevenirii infecției cu COVID-19, vă informăm că, având in vedere că Farmacia Rodica este farmacie cu circuit deschis și asigură accesul populației la tratament cu medicamente la sediul din Botosani, este posibil ca livrarea comenzilor online sa sufere întârzieri de 5-10 zile. Vă mulțumim pentru intelegere!
Vibrocil Duo-Spray nazal 10ml
Cod produs: X07008

18,50 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
12 lei
CURIER RAPID:
18.50 lei
Vibrocil Duo-Spray nazal 10ml
opiniile clientilor
Novartis

Producător:


Novartis

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

* Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online, prețul din farmacie putând varia.

Vibrocil Duo-Spray nazal 10ml

Compozitie:
1 ml contine clorhidrat de xilometazolina 0,5 mg si bromura de ipratropiu 0,6 mg.


Lista excipientilor
Edetat disodic dihidrat
Glicerol 85 %
Acid clorhidric concentrat (pentru ajustarea pH - ului)
Hidroxid de sodiu (pentru ajustarea pH - ului)
Apa purificata;

1 puf (aproximativ 140 microlitri) contine clorhidrat de xilometazolina 70 micrograme si bromura de ipratropiu 84 micrograme.

 

Indicatii terapeutice :
Tratamentul simptomatic al congestiei nazale si rinoreei, asociate corizei.

 

Doze si mod de administrare :
Adulti: 1 puf în fiecare nara, pâna la de 3 ori pe zi. Între administrarea a doua doze trebuie pastrat un interval de cel putin 6 ore.

Înainte de prima administrare se va amorsa pompa, apasând de 4 ori. O data amorsata, pompa va ramâne pregatita de functionare pe toata durata tratamentului zilnic. În cazul în care la o apasare completa a pompei solutia din spray nu este pulverizata, pompa trebuie reamorsata cu acelasi numar de pulverizari ca si prima data. Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 7 zile, deoarece tratamentul cronic cu clorhidrat de xilometazolina poate cauza inflamatie a mucoasei nazale si hipersecretie, din cauza sensibilitatii crescute la nivelul celulelor, asa numitul "efect de rebound" (rinita medicamentoasa).

Se recomanda oprirea tratamentului când simptomele se amelioreaza, chiar înainte de durata maxima a tratamentului de 7 zile, pentru a reduce la minim riscul aparitiei reactiilor adverse (vezi pct. 4.8).

Copii si adolescenti cu vârsta sub 18 ani: VIBROCIL DUO nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti cu vârsta sub 18 ani, din cauza datelor insuficiente privind siguranta si eficacitatea.

Vârstnici – Exista numai o experienta limitata privind utilizarea la pacientii cu vârsta peste 70 de ani.

 

Contraindicatii :
VIBROCIL DUO nu trebuie utilizat la copii si adolescenti cu vârsta sub 18 ani.

 

Atentionari si precautii speciale pentru utilizare :
Medicamentul trebuie administrat cu prudenta pacientilor predispusi la glaucom cu unghi închis sau pacientilor cu hiperplazie a prostatei si stenoza a plicii inter-ureterale.

 

Se recomanda prudenta la pacienti cu hipertiroidie, diabet zaharat, hipertensiune arteriala, boli cardiovasculare sau feocromocitom.

 

Fertilitatea, sarcina si alaptarea :
Sarcina
Nu exista date adecvate privind utilizarea VIBROCIL DUO la femeile gravide. Studiile la animale cu privire la efectele asupra sarcinii, dezvoltarii embrionarefetale, nasterii si dezvoltarii postnatale sunt insuficiente. Nu se cunoaste riscul potential la om. VIBROCIL DUO nu trebuie utilizat în timpul sarcinii, decât daca este absolut necesar.

Alaptarea
Nu se cunoaste daca bromura de ipratropiu si clorhidratul de xilometazolina se elimina în laptele matern. Expunerea sistemica la bromura de ipratropiu si clorhidratul de xilometazolina este mica. Prin urmare, efectele asupra sugarului sunt putin probabile. Necesitatea tratarii mamei cu VIBROCIL DUO si avantajele alaptarii trebuie evaluate în comparatie cu potentialele riscuri pentru sugar.

 

Reactii adverse:

Tulburari psihice – Mai putin frecvente: Insomnie.
Tulburari ale sistemului nervos – Frecvente: Disgeuzie, Cefalee; Mai putin frecvente: Parosmie, ameteli, tremor.
Tulburari oculare – Mai putin frecvente: Iritatie oculara, xeroftalmie; Cu frecventa necunoscuta: Tulburari de acomodare, agravare a glaucomului cu unghi închis, dureri oculare, fotopsie.
Tulburari cardiace – Mai putin frecvente: Palpitatii, tahicardie.
Tulburari respiratorii, toracice si mediastinale – Foarte frecvente: Epistaxis, uscare a mucoasei nazale; Frecvente: Disconfort nazal, congestie nazala, gât uscat si iritat, rinalgie; Mai putin frecvente: Ulcer nazal, stranut, durere faringolaringeana, tuse, disfonie; Rare: Rinoree; Cu frecventa necunoscuta: Disconfort al sinusurilor paranazale.
Tulburari gastro-intestinale – Frecvente: Xerostomie; Mai putin frecvente: Dispepsie, greata; Cu frecventa necunoscuta: Disfagie.
Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat – Cu frecventa necunoscuta: Prurit.
Tulburari renale si ale cailor urinare – Cu frecventa necunoscuta: Retentie urinara.
Tulburari generale si la nivelul locului de administrare – Mai putin frecvente: Disconfort, fatigabilitate; Cu frecventa necunoscuta: Disconfort toracic, sete, reactii alergice sistemice.

 

Ambalare:

flacon spray nazal solutie limpede si incolora 10ml ;

 

 

 

 

 

 

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review