Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Zinkit 10mg 20 comprimate efervescente
Cod produs: X03058

35,70 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
14.49 lei
CURIER RAPID:
16.99 lei
Zinkit 10mg 20 comprimate efervescente
opiniile clientilor
WORWAG PHARMA

Producător:


WORWAG PHARMA

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

* Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online, prețul din farmacie putând varia.

Zinkit 10mg 20 comprimate efervescente

Indicatii:
Este recomandat pentru suplimentarea cu zinc, care nu poate fi corectata prin aport alimentar.

Zincul este un oligoelement important, care trebuie suplimentat (prin aport exogen) pentru ca nu poate fi sintetizat in organism. El intra în compozitia multor enzime participand la numeroase etape importante ale metabolismului. Datorita faptului ca efectele sale sunt complexe si variate, deficitul de zinc se manifesta într-o multime de forme. Un deficit de zinc poate induce cresterea susceptibilitatii la infectii, deoarece zincul are un rol important în functionarea sistemului imun. Alte manifestari ale unui deficit de zinc pot fi reprezentate detulburari de crestere, scaderea acuitatii vizuale nocturne, scaderea capacitatii de efort, caderea parului si tulburari de concentrare. Deficitul de zinc poate fi cauzat de un aport insuficient sau de o alimentatie incorecta, un exemplu în acest sens fiind dietele din curele de slabire nerationale. Manifestarile unui deficit de zinc pot fi produse printr-o afectare a absorbtiei (ex. în bolile intestinale), sau printr-o crestere a excretiei acestuia (ex. alcoolism, purgative, sau alte medicamente). Anumite categorii de persoane cum sunt gravidele, mamele care alapteaza, adolescentii, sportivii si vegetarienii convinsi, prezinta un necesar crescut de zinc, un aport necorespunzator determinand instalarea unei stari carentiale.

Compoziţie:
1 comprimat efervescent conţine:
44 mg sulfat de zinc 7H2O, echivalent la 10mg zinc (DZR: 22%); 0.15mmol zinc sau 0.30 mval zinc
Alte ingrediente: ciclamat de sodiu, arome, zaharina

Contraindicaţii:
Este contraindicat în cazul existenţei unor reacţii între anticorpii şi antigenele proprii ale organismului (aşa numitele procese autoimune, în special encefalitele autoimune), insuficienţă renală acută, leziuni severe ale parenchimului renal.
A nu se depăşi dozele recomandate.
Acest supliment alimentar nu înlocuieşte un regim alimentar variat.

Sarcina si alaptare:
Nu sunt necesare nici un fel de măsuri speciale de precauţie.

Ce trebuie avut în vedere în cazul participării la trafic sau în cazul lucrului cu maşini industriale sau în condiţii periculoase:
Nu există nici un fel de indicaţii în aceste cazuri.

Interacţiuni medicamentoase:
Interacţiunile zincului cu fierul şi cuprul sunt cunoscute, ele manifestându-se în cazul unor terapii de durată cu doze de 135mg zinc/zi sau chiar mai mari. În cazul administrării concomitente de zinc şi săruri de fier, absorbţia zincului poate fi redusă. Administrarea substanţelor chelatoare, cum sunt D-penicilamina, acid dimercaptopropan sulfonic (DMPS) sau EDTA, pot scădea resorbţia zincului, respectiv pot creşte excreţia acestuia.
Zincul poate influenţa disponibilitatea cuprului.

Mod de administrare şi durata tratamentului:
Următoarele recomandări sunt valabile în cazul în care nu există alte indicaţii din partea medicului. Vă rugăm să respectaţi aceste recomandari de utilizare pentru a obţine efectul dorit al Zinkit 10, comprimate efervescente.

În ce cantitate şi la ce intervale trebuie administrat Zinkit 10 comprimate efervescente?
Pentru suplimentarea cu zinc se va administra de 1-2 ori pe zi câte 1 comprimat efervescent Zinkit 10 comprimate efervescente dizolvat într-un pahar cu apă (echivalentul a 10-20 mg zinc).

În ce mod şi când se va administra Zinkit 10 comprimate efervescente?
Zinkit 10 comprimate efervescente se va administra înainte de masă, păstrându-se un interval de timp apreciabil înaintea mesei. Preparatul se va administra cu o cantitate de lichid.

Care este durata tratamentului cu Zinkit 10 comprimate efervescente?
Durata tratamentului depinde de rezultatul terapeutic.

Supradozare şi alte greşeli în administrare:
Supradozarea poate produce gust metalic, cefalee, oboseală, greţuri şi vărsături. În caz de supradozare trebuie asigurată evacuarea rapidă a stomacului. În acest scop este indicată administrarea unr cantităţi considerabile de lapte. În cazul în care simptomele nu dispar, vă rugăm să vă adresaţi medicului.

Ce trebuie să aveţi în vedere dacă aţi utilizat o doză prea mică de Zinkit 10 comprimate efervescente sau aţi uitat o administrare?
Administrarea va fi continuată conform indicaţiilor de dozare.

Ce trebuie să aveţi în vedere dacă întrerupeţi tratamentul sau îl terminaţi înainte de termen?
În cazul întreruperii sau opririi înainte de termen a tratamentului, nu sunt prevăzute măsuri deosebite.

Reactii adverse:
În cazul respectării indicaţiilor de administrare nu sunt posibile efecte adverse. În cazul în care apar efecte adverse care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm sa informaţi medicul Dumneavoastră sau farmacistul.

Mod de prezentare şi conţinut:
Ambalaj original cu 2 tuburi a câte 10 comprimate efervescente.

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review