Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Citonat 150 comprimate Dacia Plant
Cod produs: A101484

91,20 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
16.50 lei
CURIER RAPID:
16.99 lei
Citonat 150 comprimate Dacia Plant
opiniile clientilor
Dacia Plant

Producător:


Dacia Plant

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

* Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online, prețul din farmacie putând varia.

Citonat 150 comprimate Dacia Plant

Descriere

Afectiunile tumorale au în ultimele decenii o incidenta tot mai ridicata. Aceasta se datoreaza însumarii mai multor factori caracteristici modului de viata modern: cresterea nivelului de poluare si de radiatie, alimentatia chimizata, consumul excesiv de stimulente (alcool, tutun, droguri, cafeina), stresul psihic cronic dar si stresul oxidativ (radicalii liberi în exces pot provoca mutatii ale ADN-ului celular, distrugerea celulei si aparitia a numeroase forme de tumori), sedentarismul etc.
Cauzele aparitiei tumorilor sunt înca incomplet elucidate. Cercetarile stiintifice moderne au adus în discutie teoria psiho-somatica, care are la baza axa neuro-psiho-endocrino-imunologica. Aceasta se refera la un determinism care poate fi predominat de aspecte hormonale (tumorile uterine, de prostata, etc), dereglari imunologice si infectii microbiene cronice. Exista si o teorie (teoria imunogenetica) care considera tumorile ca fiind rezultatul unor mutatii aparute în organismul cu o deficienta imunitara. O alta cauza, care nu poate fi neglijata este cea ereditara.
Celule tumorale sunt celule anormale - cu alterari metabolice – care le confera o capacitate de înmultire mare, asemanatoare cu cea a celulelor embrionare. Aceste celule atipice se înmultesc haotic si, în timp, conduc la distrugerea organismului. Ele se extind invadând mai întâi organul de la care au pornit, apoi tesuturile si organele învecinate si, în final, migreaza pe cale sanguina si limfatica – determinând aparitia de formatiuni tumorale la distanta.
Produsul Citonat contine câteva dintre cele mai remarcabile plante medicinale din flora româneasca si internationala, ale caror proprietati antimutagene, antitumorale, radioprotectoare si regenerante sunt verificate stiintific.

Compozitie

Plante: Cordyceps (Cordyceps sinensis)-extract hidroalcoolic cu 20% polizaharide (200mg), Ganoderma (Ganoderma lucidum) - extract hidroalcoolic cu 20% polizaharide (200mg), Agaricus (Agaricus blazei Murrill)- extract hidroalcoolic cu 20% polizaharide (100mg), Ashwagandha (Withania somnifera)-radix (100mg), Astragalus (Astragalus membranaceus) - extract hidroalcoolic 10:1 (100mg), Oldenlandia (Oldenlandia diffusa)- extract hidroalcoolic 5:1 (100mg), Rostopasca (Chelidonium majus)- herba (100mg), Goji (Lycium barbarum) - extract hidroalcoolic cu 40% polizaharide (50mg), Coriolus (Coriolus versicolor) - extract hidroalcoolic cu 20% polizaharide (50mg).

Ingrediente inactive: celuloza microcristalina, aerosil, stearat de magneziu.

CORDYCEPS (Cordyceps sinensis)
Cordyceps este o ciuperca originara din China, Nepal si Tibet. Din compozitia sa fac parte: cordicepin, ergosterol, acizi alchenoici, nucleoside, steroli si polizaharide, substante bioactive cu actiune puternic antitumorala (induc apoptoza celulelor tumorale, inhibând astfel cresterea tumorilor) si imunostimulenta (cresc numarul de celule natural killer, stimuleaza secretia de interferon-γ, interleukina-1, precum si a factorului de necroza tumorala TNF-α). Alte proprietati: antiaritmic, hipotensiv, antioxidant si antimalaric.

GANODERMA (Ganoderma lucidum)
Ganoderma este o ciuperca utilizata în medicina traditionala chineza de peste 4000 de ani, fiind folosita în tratamentul tumorilor, afectiunilor hepatice, circulatorii precum si pentru marirea longevitatii. Din compozitia sa fac parte: lanostanoizi triterpenici, germaniu organic si polizaharide, substante bioactive cu actiune antitumorala, anti-androgenica si imunomodulatoare, care inhiba cresterea tumorilor (prin inducerea apoptozei celulelor tumorale si inhibarea angiogenezei), stimuleaza secretia de interferon, a interleukinei-1 si interleukinei-2; produc blocarea receptorilor androgenici si inhiba 5-α-reductaza, (enzima implicata în patogenia tumorilor de prostata). Alte proprietati: hepatoprotector, antioxidant, antiviral, antibacterian, antialergic, hipoglicemiant, hipolipemiant, antiinflamator si analgezic.

AGARICUS (Agaricus blazei Murrill)
Agaricus blazei Murrill este o ciuperca originara din Brazilia, dar cultivata pe scara larga în Japonia, unde a primit denumirea de ''Himematsutake'', cercetatorii japonezi descoperind proprietatile puternic imunostimulente si antitumorale ale acesteia. În compozitia sa au fost identificate: polizaharide (α-1,4-D-glucan, α-1,6-D-glucan, β-1,3-D-glucan), steroizi (ergosterol, blazeina), glucomanan, proteoglucani, riboglucani si aminoacizi, substante bioactive cu actiune puternic imunostimulenta (stimuleaza secretia de interferon, interleukina-8, limfocite B, celule natural killer, celule T supresoare si macrofage, precum si a factorului de necroza tumorala TNF-α), antitumorala (produc apoptoza celulelor tumorale si inhiba angiogeneza), antimutagena si antioxidanta. Alte proprietati: antiviral, hipocolesterolemiant, hipolipemiant, hipoglicemiant si hipotensiv.

ASHWAGANDHA (Withania somnifera)
Numita si ''ginseng-indian'', Ashwagandha este un arbust peren originar din India, Orientul Mijlociu si Africa. În medicina ayurvedica se foloseste de peste 3000 de ani datorita proprietatilor diuretice, afrodisiace si reîntineritoare, în India fiind utilizata pentru obtinerea longevitatii. Principalele componente responsabile de actiunea farmacologica a plantei sunt witanolidele (în special witaferina A), substante bioactive cu actiune antitumorala, care produc apoptoza celulelor tumorale si inhibarea factorului nuclear kappa al celulelor B (factor de transcriere asociat cu oncogeneza). În urma cercetarilor efectuate s-a demonstrat ca, Ashwagandha inhiba angiogeneza, reduce efectele adverse ale citostaticelor clasice (mielosupresia si leucopenia) prin cresterea hematopoezei, având totodata si actiune radioprotectoare. Alte proprietati: antiinflamator, antioxidant, analgezic, antidepresiv, anxiolitic, sedativ, hipoglicemiant, hipocolesterolemiant, diuretic, afrodiziac, îmbunatateste memoria si capacitatea de concentrare.

ASTRAGALUS (Astragalus membranaceus)
Astragalus este o planta utilizata în medicina traditionala chineza de sute de ani pentru regenerarea organismului si stimularea sistemului imunitar. În compozitia plantei au fost identificate: saponine triterpenice (astragalozidele I-VIII, astramembraninele I - II) si polizaharide (astraglucanii A, B, C si astragalanii I, II si III), substante bioactive care produc cresterea imunitatii prin stimularea secretiei de: interferon, macrofage, interleukina-6, celule natural killer (NK), precum si a factorului de necroza tumorala. Astragalus reduce mutageneza, inhiba cresterea tumorilor si diminueaza efectele adverse ale chimioterapiei si cobaltoterapiei. Alte proprietati: antioxidant, hipoglicemiant, hipotensiv, vasodilatator, cardiotonic, anticoagulant, diuretic, hepatoprotector si antialergic.

OLDENLANDIA (Oldenlandia diffusa)
Oldenlandia este o planta originara din China, unde se utilizeaza pentru tratarea tumorilor, hepatitelor si a muscaturilor de sarpe. Actiunea farmacologica a plantei este atribuita urmatoarelor componente: asperulosida, 3-metilantrachinone, flavonozide si acizi triterpenici (ursolic si oleanolic), substante bioactive cu actiune puternic antiproliferativa, antimutagena si imunomodulatoare. Planta produce apoptoza celulelor tumorale si remisia tumorilor, fiind recomandata în tumori cu diferite localizari. De asemenea, Oldenlandia mai prezinta actiune diuretica si stimulatoare a circulatiei sanguine.

ROSTOPASCÄ‚ (Chelidonium majus)
Utilizata înca din antichitate, Rostopasca este o planta puternic activa datorita compozitiei sale bogate în chelidonina, homochelidonina si sangvinarina, alcaloizi cu actiune citostatica de tip colchicinic, care îi confera o mare eficienta terapeutica. Complexul de alcaloizi prezinta si efecte coleretice-colagoge, hepatoprotectoare, antispastice si analgezice, care permit largirea spectrului de actiune si administrarea plantei în afectiuni hepatobiliare precum si în tumori cu diverse localizari.

GOJI (Lycium barbarum)
Goji reprezinta fructele plantei Lycium barbarum, originara din Asia, unde se foloseste de peste 2000 de ani în terapia diferitelor boli. Planta prezinta actiune antitumorala prin stoparea diviziunii celulare în faza S a ciclului celular si prin inducerea apoptozei celulelor tumorale, în urma studiilor efectuate asupra extractului de Lycium barbarum observându-se regresia tumorilor. Principalele substante bioactive responsabile de aparitia efectului terapeutic sunt scopoletina, care inhiba proliferarea celulara si polizaharidele, componente cu actiune antitumorala si imunomodulatoare. Alte proprietati: antioxidant, hipoglicemiant, antiinflamator, hipotensiv, antimicrobian si hepatoprotector.

CORIOLUS (Coriolus versicolor)
Coriolus este o ciuperca utilizata în medicina traditionala chineza, înca din timpul dinastiei Ming. În compozitia sa a fost identificat un continut ridicat de polizaharide (20%), substante bioactive care inhiba motilitatea celulelor tumorale, împiedicând procesul de migrare si metastazare; suprima cresterea tumorilor prin inhibarea angiogenezei, împiedicând astfel evolutia procesului malign.

Administrare

Actiuni
ACÅ¢IUNI MAJORE:
antitumoral (produce apoptoza celulelor tumorale si inhiba angiogeneza), antimutagen, imunostimulent, radioprotector, antioxidant, inhiba factorul nuclear kappa al celulelor B (factor de transcriere asociat cu oncogeneza), inhiba cresterea tumorilor, stimuleaza secretia de: interferon, factor de necroza tumorala (TNF-α), interleukine 1,2,8, limfocite B, celule NK (natural killer), celule T supresoare si macrofage, diminueaza efectele secundare ale chimioterapiei si cobaltoterapiei.

ALTE ACÅ¢IUNI:
antiviral, hepatoprotector, coleretic, colagog, antispastic, analgezic, diuretic, depurativ, antiseptic, antiinflamator, antiaritmic, hipotensiv, antialergic, hipoglicemiant, hipocolesterolemiant, hipolipemiant, vasodilatator, cardiotonic, anticoagulant, antidepresiv, anxiolitic, sedativ, stimulent al circulatiei sangvine, creste rezistenta organismului, îmbunatateste memoria si capacitatea de concentrare.

Indicatii
INDICAÅ¢II MAJORE:
se utilizeaza ca adjuvant în: tumori cu diverse localizari, chimioterapie si radioterapie, infectii virale (în special hepatite cronice virale), iradieri, deficiente imunitare.

ALTE INDICAÅ¢II:
se utilizeaza ca adjuvant în: infectii recidivante (respiratorii, urinare, etc), ateroscleroza si complicatii, îmbatrânire precoce, geriatrie, pentru contracararea efectelor substantelor chimice din coloranti si conservanti alimentari precum si din alte surse externe, reumatism cronic degenerativ, insuficienta circulatorie cerebrala si periferica, hipercoagulabilitate sanguina, insuficienta venoasa cronica, tulburari psihoemotionale, depresii, anxietate, atacuri de panica, insomnie, tulburari de memorie, astenie fizica si psihomentala, stres prelungit, oboseala, convalescenta.

Administrare
Adulti:
-prima saptamâna se administreaza câte 1 cpr. de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înaintea mesei. Din a doua saptamâna, se administreaza câte 2 cpr. de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înaintea mesei. Persoanele cu greutate corporala peste 80 kg pot creste doza pâna la 8 cpr. pe zi (câte 2 cpr. de 4 ori pe zi).

Tineri între 15 si 18 ani: câte 1 comprimat de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înaintea mesei.

Copii sub 14 ani: dupa sfatul medicului.

Se recomanda utilizarea în cure succesive de 3 luni, cu o luna pauza între ele. Pe perioada pauzei, se recomanda a se realiza o cura de detoxifiere cu BIOZHEOLYTH comprimate (câte 1cpr. de 3 ori pe zi, administrat înaintea mesei) si DETOXIFIANT tinctura (câte o lingurita de tinctura, diluata în 100ml de apa, de 3 ori pe zi, administrata înaintea mesei). Pentru persoanele care au contraindicatie la alcool, se recomanda administrarea produsului DETOXIFIANT comprimate (câte 1cpr. de 3 ori pe zi, administrat înaintea mesei).

Comprimatele se înghit cu apa sau se sfarâma în gura (absorbtia substantelor bioactive este mult mai rapida). În dificultati de înghitire, comprimatele se pot rupe în doua.

Contraindicatii
boli autoimune, sarcina, alaptare, alergie la oricare dintre componentele produsului.
 

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review