Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Având in vedere contextul epidemiologic actual și în conformitate cu măsurile dispuse de Ministerul Sănătății în vederea prevenirii infecției cu COVID-19, vă informăm că, având in vedere că Farmacia Rodica este farmacie cu circuit deschis și asigură accesul populației la tratament cu medicamente la sediul din Botosani, este posibil ca livrarea comenzilor online sa sufere întârzieri de 5-10 zile. Vă mulțumim pentru intelegere!
Glicemonorm Dacia Plant comprimate
Cod produs: A103837


20,50 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
12 lei
CURIER RAPID:
16.50 lei
Glicemonorm Dacia Plant comprimate
opiniile clientilor
Dacia Plant

Producător:


Dacia Plant

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

* Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online, prețul din farmacie putând varia.

Glicemonorm Dacia Plant comprimate

Descriere

Diabetul zaharat este una din cele mai frecvente boli endocrine, factorii declansatori care determina aparitia acestei afectiuni fiind: predispozitia ereditara, alimentatia excesiva (în special excesul de dulciuri), socurile emotionale, stresul, etc.. Boala se datoreaza secretiei insuficiente de insulina la nivelul pancreasului, ceea ce conduce la cresterea glicemiei (nivelul de glucoza din sânge) peste limitele normale. Diabetul zaharat poate fi de doua tipuri: diabet zaharat de tip 1 sau insulino-dependent si diabet zaharat de tip 2 sau noninsulino- dependent. Controlul glicemiei reprezinta unul din cei mai importanti factori de evaluare a bolii, pentru prevenirea complicatiilor si mentinerea starii de sanatate fiind imperios necesara aducerea glicemiei la valorile normale. În general, complicatiile diabetului zaharat afecteaza diferite organe (ochii, rinichii, sistemul nervos, vasele sanguine) ceea ce conduce la aparitia retinopatiei diabetice, insuficientei renale, polineuropatiei diabetice sau arteritei diabetice care evolueaza cu gangrena si amputare de membre. Pentru mentinerea glicemiei în limite normale si prevenirea complicatiilor este necesara respectarea stricta a regimului alimentar si administrarea de medicamente sau/si produse naturale cu actiune hipoglicemianta si stimulenta a secretiei pancreatice de insulina.
Produsul GLICEMONORM reprezinta un amestec de plante cu actiune puternic hipoglicemianta fiind recomandat ca adjuvant în boli metabolice.

Compozitie

Plante: afin- extract 5:1 (100mg), momordica (150mg), gudmar (100mg).

Ingrediente inactive: lactoza, celuloza microcristalina, aerosil, stearat de magneziu.

AFIN (Vaccinum myrtillus) Afinul este un arbust mic cu tulpini târâtoare care creste la altitudini de pâna la 2000-2500m. Frunzele de afin au o compozitie bogata în taninuri catechice (catechol si epicatechol), substante bioactive cu actiune hipoglicemianta care permit administrarea plantei ca adjuvant în tratamentul diabetului zaharat. Alte proprietati: astringent, antidiareic, antihemoragic, antiinflamator si antiseptic intestinal.

CASTRAVETE-TIBETAN (Momordica charanthia) Denumita si ''insulina vegetala'', castravetele-tibetan este raspândit în Tibet si Nepal, fiind considerat o planta cu actiune insulin-like. Studii clinice au aratat faptul ca, momordica prezinta actiune hipoglicemianta, scade gluconeogeneza hepatica, creste sinteza hepatica a glicogenului si creste oxidarea periferica a glucozei la nivelul eritrocitelor si a celulelor tesutului adipos. Cecetari recente au demonstrat ca, momordica creste secretia pancreatica de insulina, putând fi utilizata ca adjuvant în tratamentul diabetului zaharat. Principalele substante bioactive raspunzatoare de aceasta activitate sunt polipeptidul P si un amestec de doua glicozide, mentionate sub denumirea de charantin. Alte proprietati: hipolipemiant, antioxidant, imunomodulator, antiviral, antitumoral si laxativ blând.

GUDMAR (Gymnema sylvestre) Originara din India, gudmar este o planta utilizata în medicina ayurvedica de peste 2000 de ani, ea fiind denumita si ''distrugatorul de zahar'' deoarece, pusa pe limba are un efect de suprimare a gustului dulce. Aceasta actiune se datoreaza gurmarinei si acizilor gymnemici, substante bioactive din compozitia plantei care împiedica activarea papilelor gustative de catre moleculele de zahar din produsele alimentare. De asemenea, acizii gymnemici inhiba absorbtia intestinala a glucidelor reducând glicemia postprandiala. Cercetari recente au aratat ca, gymnema silvestre creste secretia de insulina, producând regenerarea celulelor β-pancreatice si îmbunatatind astfel functia pancreatica. Alte studii clinice au aratat ca, gymnema reduce gluconeogeneza si îmbunatateste absorbtia si utilizarea glucozei la nivel celular, scazând glicemia. Alte actiuni ale plantei: hipocolesterolemiant, hipolipemiant, antimicrobian.

Administrare

Actiuni
ACÅ¢IUNI MAJORE:
hipoglicemiant, scade gluconeogeneza hepatica, creste sinteza hepatica a glicogenului, creste secretia de insulina, îmbunatateste absorbtia si utilizarea glucozei la nivel celular, creste oxidarea periferica a glucozei la nivelul eritrocitelor si a celulelor tesutului adipos, inhiba absorbtia intestinala a glucidelor reducând glicemia postprandiala, produce regenerarea celulelor β- pancreatice si îmbunatateste functia pancreatica.

ALTE ACÅ¢IUNI:
hipolipemiant, hipocolesterolemiant, antioxidant, imunomodulator, antimicrobian, astringent, antitumoral.

Indicatii
INDICAÅ¢II PRINCIPALE:
se utilizeaza ca adjuvant în: hiperglicemie, diabet zaharat de tip II, diabet zaharat de tip I, complicatii ale diabetului zaharat (retinopatie diabetica, arterita diabetica, polineuropatie diabetica, insuficienta renala, etc).

ALTE INDICAÅ¢II:
se utilizeaza ca adjuvant în: dislipidemii (hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie) si obezitate.

Administrare
Adulti: câte 2 cpr. de 3 ori pe zi, înaintea mesei.
Tineri între 15 si 18 ani: câte 1 cpr. de 3 ori pe zi, înaintea mesei.
Copii între 7 si 14 ani: câte 1/2 cpr. de 3 ori pe zi, înaintea mesei.
Copii sub 7 ani: numai cu recomandarea medicului.

Comprimatele se înghit cu apa sau se sfarâma în gura (absorbtia substantelor bioactive este mult mai rapida). În dificultati de înghitire, comprimatele se pot rupe în doua.

Contraindicatii
persoane cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza, sarcina, alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranta la lactoza.

ATENÅ¢IONÄ‚RI:
La pacientii cu diabet zaharat insulino-dependent se recomanda controlul riguros al glicemiei, prin înregistrarea zilnica a valorilor glicemiei si ajustarea dozelor de insulina în functie de noile valori obtinute.
 

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review