Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Olynth 0,1% spray nazal 10ml

15,70 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
14.49 lei
CURIER RAPID:
16.99 lei
Olynth 0,1% spray nazal 10ml
opiniile clientilor
Johnson & Johnson

Producător:


Johnson & Johnson

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

* Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online, prețul din farmacie putând varia.

Olynth 0,1% spray nazal 10ml

Olynth 0,1% spray nazal soluţie este indicat pentru reducerea congestiei mucoasei nazale în coriză (guturai), gripă, rinită vasomotorie, rinită alergică şi alte infecţii ale căilor respiratorii superioare. De asemenea, pentru favorizarea eliminării secreţiilor nazale, este indicat în sinuzită paranazală şi otită medie catarală.
Olynth 0,1% spray nazal soluţie este destinat administrării la copii cu vârste peste 6 ani şi la adulţi.

Precauţii de utilizare
Administrarea pe perioade lungi, precum şi supradozajul decongestionantelor simpatomimetice pot duce la hiperemia reactivă a mucoasei nazale, cu obstrucţia căilor respiratorii; se poate ajunge la congestia cronică a mucoasei nazale (rinită medicamentoasă), chiar la atrofia mucoasei nazale, în cazurile uşoare se poate întrerupe administrarea într-o nară, iar după ameliorarea simptomatologiei se continua tratamentul prin administrarea produsului în cealaltă nară, pentru a menţine, cel puţin parţial, permeabilitatea nărilor.

Sarcina şi alăptarea
Xilometazolina nu trebuie utilizată în timpul sarcinii, deoarece nu există studii adecvate privind efectele asupra fătului.
Medicamentul nu trebuie folosit în timpul alăptării, deoarece nu se ştie dacă se excretă în laptele matern.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
In cazul administrării timp îndelungat sau a folosirii unor doze mari de Olynth 0,1% spray nazal soluţie, nu poate fi exclusă absorbţia sistemică a produsului, cu efecte cardiovasculare. In asemenea cazuri, capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi afectată.
In cazul unor evenimente neaşteptate, pacienţii nu sunt în măsură să reacţioneze rapid. Ca urmare, pacienţii nu trebuie să conducă vehicule sau să folosească utilaje. Nu se va lucra decât în condiţii de siguranţă. Trebuie ţinut seama că alcoolul scade capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Administrare

Doza uzuală este de 1 puf Olynth 0,1% spray nazal soluţie, administrat în fiecare nară, de cel mult 3 ori pe zi. Doza se stabileşte în funcţie de sensibilitatea pacientului şi de efectul clinic.
Cum se administrează Olynth 0,1% spray nazal soluţie ?
Se scoate capacul protector. Pentru a se asigura eliberarea corectă a dozelor, înainte de prima administrare se pulverizează în aer prin apăsarea pompei dozatoare de 2-3 ori. Astfel, pompa este pregătită pentru administrare. Pentru utilizare se apasă pe pompa o singură dată, apoi se inspiră lent. în timpul administrării, flaconul se ţine în poziţie verticală, cu pompa orientată în sus. Nu se utilizează produsul în poziţie orizontală sau orientat în jos. După utilizare se acoperă cu capacul protector.

Olynth 0,1% spray nazal soluţie nu trebuie administrat mai mult de 5-7 zile, cu excepţia situaţiei în care medicul a recomandat continuarea tratamentului.
Produsul se poate administra din nou după o pauză de câteva zile de la tratamentui anterior. Durata tratamentului la copii va fi stabilită de către medic. în caz de rinită cronică Oiynth 0,1% spray nazal soluţie trebuie administrat numai sub supraveghere medicală, datorita riscului de atrofie a mucoasei nazale.

Producator: McNeil, Johnson & Johnson

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review