RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.
* Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online, prețul din farmacie putând varia.
Descriere
Cimbrisorul face parte din familia Lamiaceae, fiind un subarbust mic, heliofil, cu ramuri culcate la pamânt, care prind radacini, din care cresc numeroase tulpini. Frunzele, mici si opuse, au un miros puternic aromat, iar florile sunt de culoare roz-violaceu. Creste pe dealuri, pajisti, pasuni alpine, fânete, ogoare, pe marginea drumurilor, pe soluri aride, pietroase, nisipoase, formând mici tufe. În scop terapeutic se utilizeaza partea aeriana a plantei, recoltata în perioada de înflorire. Se mai numeste balsama, buruiana de balsam, cimbrisor de câmp, cimbrisor salbatic, lamâita, iarba-cucului, cimbru salbatic, tamâita, serpunel, cimbrul-ciobanului, etc.
Compozitie
ulei volatil (alcatuit din timol, carvacrol, α-pinen, γ-terpinen, geraniol, borneol), flavonozide, taninuri, acizi triterpenici (ursolic si oleanolic), etc.
Administrare
Actiuni
INTERN:
tonic digestiv, stomahic, coleretic, colagog, carminativ, antiseptic intestinal, respirator si urinar, expectorant, antispastic, diuretic, antiparazitar (vermicid), stimulent al circulatiei periferice.
EXTERN:
antiseptic, antiparazitar, cicatrizant si pentru dezinfectia cavitatii bucale.
Indicatii
INTERN:
se utilizeaza ca adjuvant în: tulburari digestive (anorexie, digestie lenta, dischinezii biliare, enterocolite, diaree, balonare), afectiuni respiratorii (bronsite, traheite, laringite, traheo-bronsite, gripa, tuse convulsiva, tuse spastica, astm bronsic), infectii urinare (cistite, nefrite, pielo-cistite, uretrite), paraziti intestinali.
EXTERN:
se utilizeaza ca adjuvant în: eczeme infectioase, scabie (râie), afectiuni bucale (stomatite, abcese dentare).
Administrare
INTERN:
Se ia, de regula, o lingurita de tinctura diluata în 100ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, înainte de mese.
EXTERN:
- în eczeme infectioase si scabie se aplica sub forma de comprese cu tinctura aplicate local; - în afectiuni bucale (stomatite, abcese dentare) se realizeaza gargara de 4-5 ori pe zi cu tinctura diluata, obtinuta prin adaugarea unei lingurite de tinctura la 100ml de apa (jumatate de pahar).
Contraindicatii
sarcina, alergie la cimbrisor.
Produse similare
Ultimele produse vizualizate