Contact: 0231512198 / 0787675081 vanzari@farmaciarodica.ro
Lomexin crema 30g

26,60 Lei

Modalitati de plata
RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
POŞTA ROMÂNĂ:
14.49 lei
CURIER RAPID:
16.99 lei
Lomexin crema 30g
opiniile clientilor
Recordati Romania

Producător:


Recordati Romania

mareste poza

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producatorul poate schimba ambalajul produsului fara a ne notifica in prealabil.

* Prețul afișat este valabil doar pentru comenzile online, prețul din farmacie putând varia.

Lomexin crema 30g

 

Lomexin contine, ca substanta activa, nitrat de fenticonazol. Acesta are activitate antifungica asupra dermatofitilor (Trichophyton, Epidermophyton, Microsporum), Candidei albicans si altor levuri (Malassezia furfur) si antibacteriana asupra bacteriilor Gram pozitive.

Indicatii:
1. Candidoze cutanate, determinate in mod obisnuit de catre Candida albicans:
- intertrigo, mai ales genito-crural, anal si perianal sau la nivelul comisurii buzelor.
- onixis si perionixis, ca tratament adjuvant.
2. Dermatofitii:
- dermatofitii ale pielii glabre.
- intertrigo genito-crural, si al degetelor piciorului.
3. Pitiriazis versicolor.

Este contraindicata utilizarea Lomexin in caz de:
-  hipersensibilitate (alergie)  la  oricare  dintre  componentii  medicamentului sau  sensibilitate incrucisata cu alte medicamente din grupa imidazolilor,
- utilizare a prezervativelor sau diafragmelor din latex in timpul tratamentului cu crema vaginala.

Recomandari practice
Igiena  trebuie  realizata utilizand un  sapun  cu  pH  neutru  sau  alcalin  Nu  este  recomandata utilizarea sapunurilor cu pH acid, deoarece acesta favorizeaza inmultirea fungilor.
Tratamentul trebuie insotit de masuri de igiena (utilizarea lenjeriei din bumbac, evitarea dusului vaginal, etc.) si, pe cat posibil, de eliminarea factorilor favorizanti ai infectiei.
Pentru tratamentul extinderilor vulvare sau perianale ale micozei, se recomanda utilizarea cremei antifungice cu administrare cutanata asociata tratamentului cu crema vaginala.
 
Precautii speciale

In absenta simptomatologiei clinice specifice, simpla evidentiere a Candidei albicans la nivelul pielii sau mucoaselor nu reprezinta o indicatie terapeutica.

Dupa  confirmarea diagnosticului de  candidoza trebuie investigati factorii ecologici care  au permis si favorizat aparitia micozei.

Pentru evitarea reacutizarilor, este neaparat necesara eradicarea agentului patogen si evidentierea factorilor favorizanti. In acest sens, tratamentul trebuie efectuat si de catre partener, dupa confirmarea diagnosticului. Concomitent trebuie tratate si celelalte focare de candidoza cu alte localizari (inclusiv a celor de la nivelul tubului digestiv).
Lomexin crema contine  alcool  cetilic,  lanolina  hidrogenata  si  propilenglicol, excipienti ce pot determina reactii locale (de exemplu: iritatie).

Trebuie evitat contactul cremei cu ochii.

Utilizarea altor medicamente
Spuneti intotdeauna medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati sau ati utilizat recent alte medicamente chiar dintre cele pe care le puteti obtine fara prescriptie medicala.

Sarcina
Daca sunteti sau credeti ca sunteti gravida adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Lomexin.

Alaptare
Daca alaptati adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Lomexin.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Lomexin nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Administrare
In general, este suficienta o singura aplicare pe zi. In functie de gravitatea infectiei, pot sa fie necesare 2 aplicari pe zi.
Durata tratamentului depinde de tipul microorganismului infectant si de localizarea infectiei. In general aceasta poate fi:

Candidoze:
-intertrigo: 2-3 saptamani
- onixis si perionixis: 2 luni

Dermatofitii:
- dermatofitii ale pielii glabre si intertrigo al pliurilor cutanate mari: 2-4 saptamani
- intertrigo al degetelor piciorului: 3-6 saptamani

Pitiriazis versicolor: 2-4 saptamani

Mod de administrare
Spalati-va intotdeauna pe maini cu apa calda si sapun inainte si dupa administrare.
Inainte de administrare, spalati cu atentie si uscati zona afectata trebuie. Dupa aplicarea cremei, zona trebuie masata usor.

Daca ati utilizat mai mult Lomexin decat ar fi trebuit, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca ati omis sa utilizati Lomexin, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
 
Reactii adverse posibile

De obicei, Lomexin este bine tolerat. Aparitia efectelor sistemice este putin probabila din cauza nivelului foarte scazut al absorbtiei a fenticonazolului la nivelul pielii sau la nivelul mucoasei vaginale. Totusi in cazul existentei unor leziuni cutanate, al administrarii pe suprafete mari ale pielii sau la sugar (datorita raportului suprafata corporala/greutate precum si al efectului scutecelor) trebuie avuta in vedere posibilitatea de aparitie a acestora.
Rareori  pot  sa  apara  manifestari  de  intoleranta  locala  precum  senzatie  de  arsura  sau  de exacerbare a pruritului, care se remit in timpul tratamentului. De asemenea, este posibila aparitia reactiilor alergice.
Tratamentul trebuie intrerupt in cazul aparitiei manifestarilor de intoleranta locala sau a unei reactii alergice.
In cazul in care observati aparitia unei reactii adverse, chiar daca nu a fost mentionata in acest prospect, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Ce contine Lomexin?
100 g crema contin 2 g nitrat de fenticonazol si excipienti: esteri poliglicolici ai acizilor grasi, ulei de migdale, propilenglicol, alcool cetilic, monostearat de gliceril, lanolina hidrogenata, edetat de sodiu, apa purificata.

Prezentare
Cutie cu un tub din Aluminiu a 30 g crema.

Spune-ţi părerea aici şi ajută-i pe ceilalţi să aleagă mai informaţi. review